Nieuws

Feyenoord Foundation FunRun op zondag 19 mei

on

Geld inzamelen voor het goede doel, terwijl je door De Kuip loopt. Dat kan alleen tijdens het leukste hardloopevenement van het jaar: de Feyenoord Foundation FunRun! De Kuip is ook dit jaar weer het decor van dit unieke evenement voor jong en oud. Inschrijven voor de vierde editie – op zondag 19 mei 2019 – is nu mogelijk.

€30.062,-
De derde editie van de Feyenoord Foundation FunRun, die eind mei vorig jaar plaatsvond, leverde een bedrag van €30.062,- op. Deze opbrengst is verdeeld over de twee goede doelen die aan dit hardloopevenement zijn gekoppeld: het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis (een derde) en Feyenoord Foundation (twee derde).

TISKids studie
Het bedrag van de editie van 2018 wordt door het Sophia Kinderziekenhuis gebruikt voor de TISKids studie. Dit is een onderzoek voor kinderen met de ziekte van Crohn. De ziekte van Crohn is een chronische darmontsteking die bij 25% van de patiënten al op jonge leeftijd ontstaat.

Het doel van de TISKids studie is om de behandelmethode voor kinderen te verbeteren, zodat de impact van deze ziekte op het dagelijks leven zal afnemen. Feyenoord Foundation gebruikt het resterende bedrag voor de organisatie van diverse maatschappelijke projecten en activiteiten op het gebied van sport en gezondheid, werk en onderwijs en supporters en jongeren.

Vierde editie
Op zondag 19 mei vindt de vierde editie van de Feyenoord Foundation FunRun plaats. De inschrijvingen voor dit evenement zijn vanaf vandaag geopend. Tijdens dit hardloopevenement komen de deelnemers op plekken waar normaal gesproken alleen de Feyenoord-spelers mogen komen, zoals de spelerstunnel en het veld.

Naast deze unieke plekken in De Kuip gaat het parcours van de 5 en 10 kilometer dit jaar ook over Varkenoord (het trainingscomplex van de Feyenoord Academy) en 1908 (de accommodatie van het eerste elftal van Feyenoord). 

Meer informatie en inschrijven
De netto inkomsten komen wederom ten goede aan het Sophia Kinderziekenhuis en Feyenoord Foundation. Meer informatie over dit unieke hardloopevenement is te vinden op www.feyenoord.nl/funrun. Hier kun je tevens een eigen Feyenoord-donatiepagina aanmaken. Direct inschrijven? Klik hier!

Leden van de Juniorclub Kameraadjes mogen gratis deelnemen aan de Kameraadjes Run (900 meter) of Familie Run (1.500 meter) en ontvangen in de loop van volgende week een kortingscode per e-mail. Leden van Het Legioen ontvangen 10% korting bij inschrijving en kunnen de kortingscode raadplegen via de Feyenoord+ pagina op www.hetlegioen.nl.

Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login