Nieuws

Feyenoord-fans klagen ME aan

on

Twee Feyenoord-fans hebben een aanklacht ingediend tegen de politie. Ze zouden anderhalve week geleden zonder aanleiding door de ME zijn mishandeld na de wedstrijd Feyenoord – Kuban Krasnodar.

Beide mannen en een zoon van 11 jaar zouden door de ME zijn geslagen, nadat de jongen in de verdrukking was geraakt tussen de politiepaarden. De mannen – Peter uit Schiedam en Mike uit Rotterdam – liepen hierbij talloze wonden en zwellingen op, een hersenschudding en er zou sprake zijn van geheugenverlies.

“We liepen ter hoogte van de Coen Moulijnweg”, zegt Peter. “Daar kwamen ineens twee paarden om de hoek, die liepen mijn zoon Tom omver. Waarop ik reageerde: ‘Hé kijk uit, je loopt een kind omver. Kan je niet uitkijken’. Waarop de paarden terugkwamen en Mike en mij meegesleept hebben naar het muurtje. Daar zijn we klemgezet achter de paarden en een busje ging open. En toen zijn ze ons gaan bewerken met de lange lat, tot we niet meer op konden staan.”

Volgens beide mannen was er geen enkele aanleiding voor het gewelddadige ME-optreden: “Uit alle getuigenissen die we hebben binnengekregen, blijkt één ding: het kwam uit het niets. Er was totaal niets aan de hand.”

De politie is een onderzoek naar de ME-actie gestart. D66 in de Rotterdamse gemeenteraad heeft over het gewelddadige incident vragen gesteld aan het college van Burgemeester en Wethouders.

Bron: Rijnmond.nl

20130909-230014.jpg

You must be logged in to post a comment Login