Nieuws

Feyenoord-fan tekent profcontract bij zijn favoriete club

on

Voor een Feyenoord-fan die al van jongs af aan in de Kuip zijn helden aanmoedigt, is een droom in vervulling gegaan. Wouter Burger (16) heeft bij de stadionclub een profcontract ondertekend. Betrokkenen over het grote talent.
.

Als jochie hoefde Wouter Burger geen cadeaus voor zijn verjaardag. ,,Als hij cadeaus kreeg, dan was dat leuk, maar daar deed hij niks mee”, weet zijn vader, Rien, nog. ,,Hij pakte de bal en daar ging hij weer mee verder.” Een andere sport was er in Wouters beleving niet. ,,Dat was echt bizar, het was bij hem alleen maar voetbal.”

.

Logisch, voor een telg uit een voetbalfamilie. ,,Ik heb zelf altijd bij Piershil in het eerste gespeeld, met twee broers en twee ooms. Allemaal voetballers bij ons in de familie dus. Zelfs mijn dochter heeft nog gevoetbald.”

.

Nadat Wouter zijn eerste stappen op het veld zette in zijn eigen dorp bij ZBVH, ontwikkelde de linkspoot zich via SHO en Excelsior stormachtig door, naar inmiddels al weer zijn vierde seizoen in de Feyenoord Academy, waar hij werd getraind door Gaston Taument.

.

Basisplaats

Bij zijn gedroomde club stelde de middenvelder, die zowel op links als op ‘tien’ uit de voeten kan, zichzelf stapsgewijs doelen. Van het veroveren van een basisplaats bij Feyenoord tot het halen van het Nederlands jeugdelftal, waar hij ondertussen ook een vaste waarde is. ,,Sinds de leeftijd van veertien jaar is Wouter daar gelijk al bijgekomen, dit is zijn derde jaar, en hij is ook aanvoerder.” 

.

Het volgende doel bereikte hij vorige maand in het Maasgebouw, waar de jeugdinternational een driejarig contract ondertekende. ,,Als je op die leeftijd zo’n contract aangeboden krijgt, dan zegt dat wel wat”, aldus Rien. ,,Een contract mag aangeboden worden op het moment dat iemand zestien jaar of ouder is. Op het moment dat Wouter dat werd, had hij de aanbieding binnen. Dat is heel bijzonder.” 

.

,,Een van zijn doelen was het halen van een contract. Maar dat het zo snel zou gaan, dat hadden we nog niet verwacht. Hij had eigenlijk gehoopt daar volgend jaar voor in aanmerking te komen. Het gaat allemaal in een stijgende lijn. Hij heeft eigenlijk nog geen tegenslag gehad, wat normaal gesproken altijd gebeurt. De groei is hij goed doorgekomen. En bij Feyenoord zijn ze heel positief over hem.”

.

Radboud de Pender trainde de belofte twee jaar lang in de F1 bij ZBVH en was er in de Kuip, tijdens de contractondertekening van zijn voormalig pupil, bij. ,,Wouter was altijd bloedfanatiek, had een goede techniek en de wil om te winnen”, weet De Pender nog. ,,Hij was ook eigenwijs. Altijd vragen wat het nut van een oefening was.” 
Dat hier een talent liep, zag hij meteen. ,,Als je kijk op voetbal hebt, zie je binnen een minuut of iemand aanleg heeft. Nou, aanleg had hij. Hij heeft zich alleen maar ontwikkeld, door goed zijn best te blijven doen en hard ervoor te werken.”

.

Volgens De Pender was het niet de vraag óf, maar wanneer Wouter zijn vleugels zou spreiden. ,,Hij was hier gewoon uitgeleerd, voetbalde soms met jongens die drie jaar ouder waren. Dat ging hem ook goed af. Bij SHO heeft hij zich verder ontwikkeld.”

.

,,Hoeveel potentie hij nog heeft? Kijk, alles moet natuurlijk nog veel verbeteren om zijn droom te realiseren, maar als je me vraagt hoe groot de kans is dat hij profvoetballer wordt, dan zeg ik honderd procent. Zijn gedrevenheid, zijn wil, zijn focus, zijn mindset, alles is erop gericht om in het stadion te spelen. Of dat de Kuip zal worden of bij NAC, ik heb stellig de overtuiging dat hij profvoetballer wordt.”

.

Bron: Ad.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login