Feyenoordinbeeld

Feyenoord evenaart bij winst clubrecord uit seizoen ’67-’68 

on

Feyenoord kan zondag een clubrecord evenaren. Als de ploeg wint van Ajax, dan is dat de tiende competitiezege op rij. Dat gebeurde voor het laatst in het seizoen 1967-1968.

.
Voorbeschouwing Feyenoord – Ajax 

.

Feyenoord – Ajax is het duel tussen de nummers één en twee van de Eredivisie. Wint Feyenoord, dan zet het nummer twee Ajax na tien speelronden al op een achterstand van acht punten.

.

Teamnieuws

.

Feyenoord kwam ongeschonden uit de strijd met Zorya Luhansk. Trainer Giovanni van Bronckhorst kan dus beschikken over een fitte groep, inclusief Eljero Elia en Sven van Beek. Alleen de al langer geblesseerden Kenneth Vermeer en Warner Hahn zijn niet inzetbaar.

.

Achter sommige namen van Ajax-spelers staat nog een vraagteken met het oog op de wedstrijd van zondag. Lasse Schöne en Kenny Tete misten vanwege fysieke ongemakken het Europa League-duel met Celta de Vigo, terwijl Riechedly Bazoer slechts een deel van de vrijdagtraining meemaakte. Ajax-trainer Peter Bosz kon vrijdag nog geen duidelijkheid geven over hun inzetbaarheid.

.

De kijk van de hoofdtrainers
‘Dit zijn altijd wedstrijden op zich, hoe de stand ook is,’ zegt Van Bronckhorst in gesprek met Feyenoord. ‘Wij zullen strijden tot de laatste seconde en voor elke meter gaan om het resultaat te behalen wat we willen. En wij willen als winnaar het veld afstappen.’ Bekijk de volledige voorbeschouwing van de hoofdtrainer hieronder in de videospeler.

.

.

‘Het is een belangrijke wedstrijd, maar geen cruciale,’ zegt Peter Bosz op de website van Ajax over de Klassieker. ‘We gaan op bezoek bij de koploper en staan vijf punten achter. We willen dat er zeker geen acht laten worden. Maar cruciaal vind ik het pas als je aan het einde van de competitie wel of geen kampioen kunt worden. Zover is het nog niet.”

.

Vorm

Feyenoord won in de Eredivisie tot nu toe alle negen wedstrijden. Afgelopen donderdag boekte de ploeg van Van Bronckhorst de tweede overwinning in de Europa League, in De Kuip tegen Zorya Luhansk (1-0). Het vertrouwen is dus groot bij Feyenoord. 

.

Dat is bij de tegenstander van zondag niet anders. Ajax heeft sinds 20 augustus geen wedstrijd meer verloren. Met het gelijkspel tegen Celta de Vigo kwam donderdagavond een einde aan een reeks van negen overwinningen op rij.

.

Historie

.

In het 60-jarig bestaan van de Eredivisie stond de Klassieker ieder seizoen op het programma. De cijfers van de edities in De Kuip zijn licht in het nadeel van Feyenoord: achttien overwinningen om 21 nederlagen. De Klassieker eindigde 21 keer onbeslist, waaronder vorig seizoen, toen het door goals van Sven van Beek en Davy Klaassen 1-1 werd.

.

Meer over de historie tussen Feyenoord en Ajax bekijk je hieronder in de video van Feyenoord TV.

.

.

Volg Feyenoord – Ajax

.

De Kuip is zondag volledig uitverkocht. Heb jij geen plaatsje in het stadion kunnen bemachtigen? Volg alles rondom het duel (hashtag #feyaja) op social media, via de officiële accounts van Feyenoord op Twitter, Facebook en Instagram. Alle posts van de club op Twitter en Instagram lees je op de wedstrijddag ook op Feyenoord.nl.

.

Feyenoord – Ajax   

Zondag 23 oktober om 14:30 uur in De Kuip

Scheidsrechter: Kuipers

.

Eerdere ontmoetingen

.

Thuis

08/11/2015 Feyenoord – Ajax 1-1

28/10/2015 Feyenoord – Ajax 1-0 (KNVB beker)

21/09/2014 Feyenoord – Ajax 0-1

02/03/2014 Feyenoord – Ajax 1-2

28/10/2012 Feyenoord – Ajax 2-2

.

Uit

07/02/2016 Ajax – Feyenoord 2-1

25/01/2015 Ajax – Feyenoord 0-0

22/01/2014 Ajax – Feyenoord 3-1 (KNVB beker)

18/08/2013 Ajax – Feyenoord 2-1

20/01/2013 Ajax – Feyenoord 3-0

.

Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login