Nieuws

FEYENOORD EN VITESSE SCOREN NIET

on

Feyenoord heeft de uitwedstrijd bij Vitesse met 0-0 gelijkgespeeld. Vooral in de eerste helft kreeg de ploeg van trainer Fred Rutten kansen om te scoren, in het veel boeiendere tweede bedrijf was Vitesse gevaarlijker. Door het gelijke spel komt Feyenoord op 21 punten uit twaalf wedstrijden.

In de rommelige eerste helft waren de beste kansen wel voor Feyenoord, maar overtuigden de bezoekers allerminst. Vitesse was ook niet in beste doen. In de beginfase van deel één kregen de Rotterdammers mogelijkheden. Manu schoot na een slim overstapje van Lex Immers via keeper Piet Velthuizen naast en een pegel van Jordy Clasie werd met moeite verwerkt door de sluitpost.

De thuisploeg was ook een paar keer dreigend, kreeg vier hoekschoppen in het eerste kwartier, maar grote kansen bleven uit. Aan de andere kant had Velthuizen een antwoord op een prachtige volley van Immers en kwam Manu net te kort om een voorzet van Karim El Ahmadi binnen te werken.

Na die kans na twintig minuten kreeg Vitesse iets meer grip op het duel, maar viel er weinig te genieten in Gelredome. Bertrand Traore pegelde net naast en keeper Kenneth Vermeer wierp zich voor de bal voor de ontsnapte Traore binnen kon schieten.

Te Vrede

In de rust bracht Rutten spits Mitchell te Vrede, die de opnieuw teleurstellende Colim Kazim-Richards verving. Het spel golfde op en neer in de tweede helft, maar echte kansen bleven in de spannende beginfase uit. Wel was Immers dichtbij na een verkeerde terugspeelbal, maar Velthuizen reageerde attent. Zakaria Labyad, net ingevallen, zag zijn inzet door Clasie geblokt worden.

Het levendige duel was zeker niet goed, maar wel spannend. De Rotterdammers, die donderdag nog speelden tegen HNK Rijeka, oogden vermoeid. Terence Kongolo liep helemaal niet lekker meer, nadat hij een bal in zijn kruis kreeg. Clasie vuurde twintig minuten voor tijd van afstand, maar Velthuizen kreeg zijn vingertoppen tegen de bal.

Geel Clasie

Abiola Dauda pegelde hoog over het doel van Vermeer. De van Ajax overgekomen doelman was zeven minuten voor tijd belangrijk door Dauda van een goal af te houden. In de slotfase ging Vitesse duidelijk op zoek naar het winnende doelpunt, maar kreeg het uitgebluste Feyenoord een kans via Jean-Paul Boetius, die voorlangs schoot. Clasie had even daarvoor al een gele kaart gekregen, waardoor hij geschorst is voor het duel met komende competitieduel FC Dordrecht. In de hectische slotfase werd er niet meer gescoord.

Scoreverloop: 0-0

Opstelling Feyenoord: Vermeer; Karsdorp (66. Boulahrouz), Van Beek, Kongolo, Nelom, Clasie, El Ahmadi, Immers, Toornstra, Kazim-Richards (46. Te Vrede) en Manu (75. Boetius).

Bron: Rijnmond.nl

IMG_8703.JPG

You must be logged in to post a comment Login