Nieuws

Feyenoord en Vitesse overwegen kort geding tegen politievakbonden

on

Feyenoord en Vitesse overwegen een kort geding aan te spannen tegen de politievakbonden, naar aanleiding van het verbod op de wedstrijd Feyenoord-Vitesse van aanstaande zondag.

De beide clubs gaan samen met de Eredivisie CV kijken of zij kans maken bij de rechter. Bij de drie partijen leeft het gevoel dat ze gebruikt worden om conflicten te beslechten waar zij geen deel van uitmaken, zegt Feyenoords algemeen directeur Eric Gudde: ,,Wij raken zo ongewild betrokken bij en worden gedupeerd door een conflict waar wij niks mee van doen hebben. En met wij bedoel ik dan de clubs, maar vooral de ruim 45.000 mensen die een kaartje hadden gekocht voor dit mooie affiche op zondagmiddag 14.30 uur.”

Dat vindt ook zijn collega bij Vitesse, Joost de Wit: ,, Het is een landelijke kwestie waar zowel Feyenoord als wij part noch deel aan hebben. Het is een grote teleurstelling voor staf, spelers, supporters en alle anderen die naar deze belangrijke wedstrijd hebben toegeleefd. Wij staan voor onze supporters en een eerlijk verloop van de competitie.”

Sportief belang
Naast de belangen voor het duel kijken beide directeurs ook verder. Gudde: ,,Al jaren is het zo dat gedurende de laatste twee rondes van de competitie alle wedstrijden op dezelfde dag en hetzelfde tijdstip worden afgewerkt. Dit om competitievervalsing te voorkomen. Dat principe moeten we niet zo maar loslaten.” De Wit: ,,Dit besluit heeft ernstige gevolgen voor een integer verloop van de competitie.”

Feyenoord houdt rekening met schade die de club gaat lijden: ,,We willen laten uitzoeken in hoeverre de politiebonden aansprakelijk kunnen worden gesteld voor schade die wordt geleden.”

Bron: Ad.nl

  

You must be logged in to post a comment Login