Nieuws

Feyenoord en RTV Rijnmond komen met blindentribune

on

In navolging van een aantal andere Nederlandse clubs introduceert Feyenoord een speciale tribune voor mensen met een visuele beperking. De verslaggeving gaat gedaan worden door RTV Rijnmond, dat hiervoor aankomend sportverslaggevers zal werven.
De ‘Blindentribune’ bij Feyenoord vormt voor RTV Rijnmond derhalve een opleidingsplek voor toekomstige collega’s. Feyenoord en RTV Rijnmond werken ten behoeve van de Blindentribune ook samen met Visio Rotterdam, het expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen. Bij de wedstrijd Feyenoord – Vitesse op zondag 21 april aanstaande kan hier voor het eerst gebruik van worden gemaakt.

De ‘Blindentribune’ bij Feyenoord wordt o.a. mogelijk gemaakt via de Feyenoord Foundation, het goede doel van Feyenoord dat wordt ingezet ten behoeve van de sociaal maatschappelijke activiteiten van de club. Bezoekers van de ‘Blindentribune’ kunnen via speciale ontvangstapparatuur een speciaal wedstrijdcommentaar ontvangen. Dit wedstrijdcommentaar is gedetailleerder dan een regulier radioverslag.
De Blindentribune zal voorafgaand aan de wedstrijd Feyenoord – Vitesse op feestelijke wijze worden geopend. Dat gebeurt o.a. via een bijzondere bijeenkomst in het Feyenoord Museum. Vincent Bijlo, zelf blind en fanatiek Feyenoord supporter, zal bij de opening aanwezig zijn en ook zelf op de tribune plaats nemen.

Een kaart voor de Blindentribune, die zich bevindt op vak M, kost € 47,50. Dat is een prijs voor twee personen, dus inclusief een begeleider. Aanvragen worden afgehandeld op volgorde van binnenkomst. Seizoenkaarthouders van Feyenoord hebben voorrang. Indien zij in het bezit zijn van een seizoenkaart voor een ander vak kan deze eenmalig of voor het restant van dit seizoen worden omgezet.

Supporters met een visuele beperking die van de nieuwe Blindentribune gebruik willen maken kunnen zich aanmelden via Feyenoord Service en Tickets op nummer 0900-1908 (€ 0,15 p/m).

Gretige talenten die graag op de blindentribune ervaring willen opdoen in de verslaggeving kunnen zich melden bij RTV Rijnmond via sport@rijnmond.nl

Bron: Rijnmond.nl

You must be logged in to post a comment Login