Nieuws

FEYENOORD EN REAL SOCIEDAD SPELEN GELIJK: 1-1

on

Jordy Clasie en Terence Kongolo hebben woensdagavond in de openingswedstrijd tegen Real Sociedad hun rentree gemaakt bij Feyenoord. Een week voordat Feyenoord het in de voorronde van de Champions League voor het eerst opneemt tegen Besiktas, werkten de twee WK-gangers in de ochtend een eerste training af op Varkenoord, waarna ze ’s avonds in De Kuip als invaller hun eerste speelminuten maakten voor Feyenoord van dit seizoen. De openingswedstrijd eindigde in 1-1, Mitchell Te Vrede maakte vijf minuten voor rust het enige Rotterdamse doelpunt. Wesley Verhoek viel een kwartier voor tijd geblesseerd uit na een botsing met Alfred Finnbogason.

In een snikhete Kuip zullen er weinig supporters zijn geweest van wie de gedachten direct vanaf de aftrap waren bij hetgeen zich afspeelde op het veld. Na een indrukwekkende minuut, waarin het muisstil werd in het stadion en op respectvolle wijze werd stilgestaan bij de in het afgelopen jaar overleden Feyenoorders en de slachtoffers van de MH17-vliegramp, viel het niet mee om de focus aansluitend direct te verleggen naar een voetbalwedstrijd.

Dat leek niet alleen te gelden voor de supporters, maar ook voor de 22 spelers op het veld. Die hadden er begrijpelijkerwijs een paar minuten voor nodig om de gedachten te verzetten en voor het eerst dit seizoen op zoek te gaan naar een doelpunt in De Kuip.

Waar Feyenoord daar in de openingsfase het meest aanspraak op maakte, was het Real Sociedad dat vroeg in de wedstrijd de score schijnbaar uit het niets opende. Dat gebeurde toen middenvelder Xavier Prieto in het zestienmetergebied opdook en doelman Erwin Mulder verraste met een boogbal die ook tot zijn eigen verbazing in de verre hoek in het net plofte.

In het vervolg van de eerste helft waren de grootste kansen voor Feyenoord, met kort voor rust de verdiende gelijkmaker als gevolg. Te Vrede kon op aangeven van rechtsback Sven van Beek de bal controleren en vervolgens binnen schieten: 1-1.

Na rust beleefde het legioen de entree van Khalid Boulahrouz, die als vervanger van Joris Mathijsen zijn officieuze debuut voor Feyenoord maakte. De verdediger kon rekenen op een warm welkom van de supporters. Hetzelfde gold ruim een kwartier later voor Clasie en Kongolo, waarbij met name Feyenoords aanvoerder op een ovatie kon rekenen.

Daarmee werden langzaam maar zeker de contouren duidelijk van de ploeg die het over een week moet gaan opnemen tegen Besiktas in de derde voorronde van de Champions League. De rentree van Clasie en Kongolo, het debuut van Boulahrouz en de aanstaande terugkeer van Stefan de Vrij zullen Feyenoord wat dat betreft vertrouwen geven. Hetzelfde gold voor het resultaat in de openingswedstrijd, waarin met een overwegend jeugdig elftal gelijk werd gespeeld tegen de Spaanse subtopper.

Feyenoord – Real Sociedad 1-1
Scoreverloop:
8’ 0-1 Xabi Prieto
40’ 1-1 Te Vrede

Scheidsrechter: Wiedemeijer

Geel: Finnbogason

Opstellingen:
Feyenoord: Mulder; Van Beek, Steenvoorden (46’ Karsdorp), Mathijsen (60’ Boulahrouz), Nelom (78’ Kongolo); Vormer (78’ Clasie), Immers, Vilhena; Verhoek (75’ Sleegers), Te Vrede (61’ Manu) en Boëtius (85’ Achahbar).

Real Sociedad: Bardaji; Bergara (75’ Mikel), I. Martinez (77’ Callens), De la Bella (66’ C. Martinez), Zaldua (66’ Berchiche); Elustondo (66’ Estrada), Prieto, Zurutuza (66’ Agirretxe), Pardo Gutiérrez (66’ Gaztañaga); Irizabal (66’ Canales) en Finnbogason (66’ Hervias).

Bron: Feyenoord.nl

20140723-223758-81478175.jpg

You must be logged in to post a comment Login