Nieuws

Feyenoord en PSV spelen met 1-1 gelijk

on

Feyenoord heeft zondagmiddag met 1-1 gelijkgespeeld bij PSV. De enige treffer namens de Rotterdammers werd gescoord door Eric Botteghin: de centrale verdediger kopte raak uit een hoekschop van Orkun Kökcü. Cody Gakpo maakte de gelijkmaker in de tweede helft.

Feyenoord begon de wedstrijd prima. Het kreeg in de eerste minuten de betere kansen. Robert Bozenik kon uit een vrije trap van Steven Berghuis bijvoorbeeld nét niet binnenschieten: hij schoot naast. 

Niet lang daarna was het Feyenoord-aanvoerder Berghuis die recht op doelman Lars Unnerstall schoot. Ook PSV werd daarna gevaarlijker. Oud-Spartaan Denzel Dumfries kopte –ook uit een standaardsituatie- naast. 

Eric Botteghin maakte er vervolgens, net als in het kampioensjaar, uit een hoekschop, 0-1 van. Met die stand gingen de nummer drie en vier van Nederland rusten.

Na rust kwam PSV beter in de wedstrijd. Het scoorde na drie minuten na rust zelfs al de gelijkmaker. Cody Gakpo was er op snelheid vandoor en kon de bal diagonaal achter Justin Bijlow schieten: 1-1.

Beide ploegen kregen daarna genoeg kansen om op voorsprong te komen, maar dat lukte niet meer. Een kwartier voor tijd leek Dumfries in het strafschopgebied nog hands te maken, maar de VAR besliste dat er niets aan de hand was.

Door het gelijkspel blijft Feyenoord derde in de eredivisie. 

Scoreverloop

33′ 0-1 Eric Botteghin
48′ 1-1 Cody Gakpo

Bron: Rijnmond.nl

You must be logged in to post a comment Login