Feyenoord en Maccabi Haifa in evenwicht (0-0)

Feyenoord is dinsdag met een gelijkspel begonnen aan de groepsfase van de Europa Conference League. In het openingsduel met Maccabi Haifa in Israël vielen geen doelpunten: 0-0. Cyriel Dessers maakte als invaller zijn officiële Feyenoord-debuut, terwijl Lutsharel Geertruida zijn rentree maakte in het eerste elftal.

Een gelijkspel in een Europese uitwedstrijd; Feyenoord is in de recente clubhistorie wel eens met een minder resultaat teruggereisd naar Rotterdam. Toch valt het te betwijfelen of spelers en staf straks met een écht lekker gevoel het vliegtuig instappen. Daarvoor had de ploeg teveel kansen op de overwinning door de vingers laten glippen.

De grootste was waarschijnlijk voor Bryan Linssen na krap een uur spelen. De aanvaller had zijn ploeg kunnen belonen voor een uitstekende start van de tweede helft, toen hij het eindstation was van een lekker lopende aanval over de linkerkant. Na terugleggen van Tyrell Malacia raakte Linssen de bal echter niet vol.

Ook voor rust, toen Feyenoord nog aanzienlijk meer moeite had met het door een fanatiek thuispubliek gesteunde Maccabi Haifa, had Linssen de openingstreffer kunnen maken. Verder zat er ook meer in voor Luis Sinisterra, die diep in de tweede helft tot twee keer toe niet volledig het overzicht bewaarde en zo verzuimde een medespeler voor de keeper te zetten.

Zo had Feyenoord zichzelf een gedroomde start van het hoofdtoernooi kunnen bezorgen, al had het kwartje ook de andere kant op kunnen vallen. Tjaronn Chery knalde voor rust keihard op de lat en diep in blessuretijd hadden de Israëliërs uit het niets nog venijnig kunnen toeslaan. Verder gaf de Rotterdamse defensie niet tot nauwelijks iets weg, iets waar absoluut kan worden voortgeborduurd in de komende weken van het (Europese) seizoen.

Opstelling Feyenoord: Bijlow; Pedersen, Trauner, Senesi, Malacia; Aursnes, Kökcü, Til; Toornstra (82′ Geertruida), Linssen (76′ Dessers), Sinisterra