Nieuws

Feyenoord en Excelsior groeien uit elkaar

on

Feyenoord en Excelsior gaan hun samenwerkingsverband verder minimaliseren. Dat zeggen Martin van Geel, technisch directeur van Feyenoord, en Ferry de Haan, algemeen manager van Excelsior. De afgelopen jaren was het partnerschap tussen de voetbalclubs al minder hecht dan daarvoor.

In de zomer van 2013 maakte Feyenoord al bekend dat de club langzaam maar zeker af wil van de sinds 1997 lopende verbintenis tussen de clubs. Zo is bijvoorbeeld het verhuren van Feyenoord-spelers aan de Kralingers niet langer een automatisme.

De clubs behouden voorlopig wel de gezamenlijke regionale jeugdopleiding. Ook het gecombineerde beloftenteam Jong Feyenoord/Excelsior, dat dit jaar landskampioen werd, zal volgend seizoen nog bestaan.

Vermoedelijk is het wel het laatste seizoen dat de beloftes samen in één elftal spelen. Feyenoord wil vanaf het seizoen 2015/2016 met Jong Feyenoord deelnemen aan de Jupiler League.

Het minimaliseren van de samenwerking betekent dat Excelsior niet meer standaard een aantal spelers zal huren van de Stadionclub. In het verleden was er vaak een groot contingent Feyenoorders actief op Woudestein. Bovendien hadden de Kralingers de eerste keus als Feyenoord spelers wilde verhuren.

Dat was dit seizoen ook al aanmerkelijk minder dan in voorgaande jaren. Dit seizoen waren alleen doelman Boy de Jong en linksback Lucas Woudenberg gehuurd van Rotterdam-Zuid. De Jong was ook op Woudestein geen vaste waarde.

Volgens Ferry de Haan, algemeen manager van de Kralingers, is de promotie van Excelsior het bewijs dat de club ook zonder de steun van Feyenoord kan presteren. De club zal zich volgend jaar ook op eigen kracht moeten handhaven in de eredivisie.

Bron: Rijnmond.nl

20140520-210409-75849562.jpg

You must be logged in to post a comment Login