Nieuws

Feyenoord en Ajax hebben tot 1 mei om burgemeesters te overtuigen

on

Burgemeester Aboutaleb is uiterst kritisch over de mogelijkheid om uitsupporters toe te laten bij wedstrijden tussen Feyenoord en Ajax. De clubs hebben nog een paar weken om met een plan te komen. Ajax, Feyenoord en de supportersverenigingen van beide clubs hebben tot 1 mei de tijd om de burgemeesters van Amsterdam en Rotterdam ervan te overtuigen weer uitsupporters toe te laten bij de klassieker. Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam antwoordde op vragen van de Rotterdamse VVD dat wat hem betreft voorlopig nog geen uitsupporters welkom zijn bij wedstrijden tussen de aartsrivalen.

“Beide clubs en de supportersverenigingen van beide clubs trekken samen op om voor 1 mei het een en ander te kunnen presenteren aan de burgemeesters”, laat woordvoerder Miel Brinkhuis van Ajax weten. Normalisatie van de sfeer rond de klassieker is het doel en daarmee om weer supporters van de bezoekende club te mogen ontvangen in Amsterdam en Rotterdam.

“Uitgangspunt voor alle partijen is dat de klassieker onder normale omstandigheden moet kunnen worden gespeeld”, aldus Aboutaleb. “In 2011 is afgesproken dat de partijen voorafgaand aan het seizoen 2013-2014 bij elkaar komen om de uitkomsten te bespreken en een beslissing te nemen. Ik loop niet vooruit op dit evaluatiemoment”, schrijft hij in de beantwoording op schriftelijke vragen van VVD-raadslid Maarten van de Donk.

Feyenoord Supportersvereniging laat weten vooruitlopend op gesprekken en plannen niet naar buiten te communiceren, maar laat wel weten de laatste maanden steeds verbaasd was ‘dat burgemeester Aboutaleb met bepaalde uitspraken komt’.

Burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan liet vorige maand weten dat wat hem betreft bij de volgende Ajax-Feyenoord weer uit-supporters welkom zijn. Van der Laan vindt dat als het gedrag van de supporters dermate is verbeterd, dat dit mag worden beloond. Zijn Rotterdamse collega en partijgenoot vindt dat moet worden gekeken naar het gedrag in het algemeen. En dan ziet hij verschillende misdragingen van Rotterdamse supporters. Het lijkt erop dat Aboutaleb, op zijn zachtst gezegd, niet staat te juichen bij het vooruitzicht van een ‘ouderwetse’ Feyenoord-Ajax met uit-supporters.

In februari 2009 besloten de toenmalige burgemeester van Amsterdam Job Cohen en zijn collega Aboutaleb uit de havenstad vijf jaar lang geen bezoekers van de uitclub meer toe te staan. Dat gebeurde na een reeks incidenten en kwetsende spreekkoren.

Bron: metronieuws.nl

You must be logged in to post a comment Login