Nieuws

Feyenoord dreigt twee talenten kwijt te raken aan topclubs

on

Feyenoord dreigt opnieuw twee talentvolle jeugdspelers kwijt te raken aan de Europese topclubs. Middenvelder Rodney Kongolo (15) en buitenspeler Rashaan Fernandes (15) staan in de nadrukkelijke belangstelling van enkele grote clubs. Dat meldt AD Sportwereld.

Kongolo, het jongere broertje van selectiespeler Terence Kongolo, wist al langer dat Manchester City, Manchester United, Liverpool en Juventus hem graag willen vastleggen. Maar de speler uit Feyenoord B2 (onder zestien jaar) maakte afgelopen week zoveel indruk bij het internationale Val de Marne-toernooi in Frankrijk dat ook Paris Saint-Germain en Olympique Marseille achter hem aanzitten. Oranje onder zestien jaar, getraind door coach Edwin Petersen, werd in Parijs tweede.

Kongolo spreekt vloeiend Frans en de Franse topclubs hopen dat het een reden zal zijn om voor een avontuur in de Ligue 1 te kiezen. Feyenoord wil Kongolo graag vastleggen, maar de middenvelder wordt pas in januari zestien jaar en mag dan pas tekenen. Volgens ingewijden is een akkoord tussen Kongolo en Manchester City niet uit te sluiten, maar nog zeker geen uitgemaakte zaak.

Rashaan Fernandes speelde eveneens ijzersterk in Parijs. De vleugelspits van Feyenoord kan naar de grote Engelse clubs Liverpool, Chelsea en Manchester City en heeft nog geen contractaanbieding in de Kuip voorgelegd gekregen. De zoon van Surinaamse ouders zou het zoveelste talent zijn dat op jonge leeftijd vertrekt. Rajiv van La Parra, Nathan Aké, Jeffrey Bruma, Karim Rekik en Kyle Ebecilio zwichtten allen op 15- of 16-jarige leeftijd voor de worst die hen werd voorgehouden.

Bron: ad.nl

You must be logged in to post a comment Login