Nieuws

Feyenoord denkt door nieuw stadion concurrentie aan te gaan

on

Feyenoord denkt door nieuw stadion de concurrentie met Ajax aan te kunnen.
Op dit moment heeft Ajax met 62 miljoen euro de grootste begroting van Nederland. Feyenoord moet het stellen met 35 miljoen per jaar.

“Met dit stadion zal de begroting nadrukkelijk omhoog gaan”, zegt algemeen directeur Eric Gudde. “Ik hoef in Nederland alleen maar naar Vitesse te wijzen om te bepleiten dat geld een belangrijk deel van je succes bepaalt. We gaan naar een begroting toe waarin alleen Ajax een concurrent is.”

Feyenoord presenteerde woensdag de plannen voor de nieuwe voetbaltempel die in de zomer van 2018 geopend moet worden in Rotterdam-Zuid.

Sinds de introductie van de plannen voor een nieuw stadion is er veel kritiek op het verdwijnen van de oude Kuip. Gudde: “Het is logisch dat er nu nog emotie is en twijfels zijn, maar om structureel tot de top te behoren moet Feyenoord dit nieuwe stadion omarmen.”

Jan van Merwijk, directeur van Stadion Feijenoord NV: “Het moet geen kille en kale kolos worden zoals je dat wel in andere stadions ziet”,

Gudde verzekerde dat supporters een grote inbreng krijgen tijdens het bouwproces van het stadion. “Het is een absolute voorwaarde dat de sfeer minstens zo goed is als in de huidige Kuip.”

“We zullen de suggesties van het Legioen meenemen. Dit moet het thuis van de Feyenoord-fans blijven. Dat wordt bijvoorbeeld concreet in het feit dat mensen dicht op het veld moeten zitten en worden betrokken bij de inrichting van fanshops en dergelijke.”

Brussel

Gudde en Van Merwijk zijn langs diverse stadions in Europa gegaan om inspiratie op te doen. Schalke 04, Benfica, Arsenal en Steaua Boekarest dienden als goede voorbeelden om het nieuwe stadion op in te richten.

Gudde: “Daar hebben we goed rond kunnen kijken. Ongevraagd komen supporters ook met tips waar we zeker naar luisteren.” Van Merwijk: “We zullen de architect ook nadrukkelijk vragen om het stadion van binnenuit te bouwen zodat sfeer en beleving voorop staat.”

Feyenoord, amateurvereniging Sportclub Feyenoord en Stadion Feijenoord NV hopen voor de zomer duidelijkheid te hebben van de gemeente, die garant moet staan voor de leningen die moeten worden afgesloten bij banken om het stadion te financieren.

Het gevaar van de Europese Commissie, dat PSV momenteel nauwlettend in de gaten houdt, ligt daarbij op de loer. Van Merwijk: “Brussel kijkt mee in dit proces. De discussies die in Eindhoven aan de gang zijn, willen we hier niet hebben. Er gaat geen euro belastinggeld in dit stadion.”

Overigens is nog niet duidelijk hoe het nieuwe stadion gaat heten. De betrokken partijen zijn op zoek naar een bedrijf dat de naam wil verbinden aan de accommodatie die nu nog onder de werknaam ‘Het Nieuwe Stadion’ door het leven gaat. Feyenoord hoopt dat het geschikte bedrijf bereid is 2,5 miljoen euro per jaar voor de naamgeving te betalen.

Bron: nu.nl

You must be logged in to post a comment Login