Nieuws

Feyenoord-commissaris nieuwe directeur van NAC

on

NAC Breda heeft razendsnel geanticipeerd op het plotselinge vertrek van technisch directeur Jeffrey van As. De Bredase club laat op de officiële website weten in hoofdlijnen een akkoord te hebben bereikt met Graeme Rutjes.

De 53-jarige Rutjes moet in Breda samen met Marino Pusic en hoofdtrainer Nebojsa Gudelj verantwoordelijk voor het technische beleid. Een vrij opmerkelijke keuze van NAC, aangezien de in Australië geboren oud-profvoetballer nog nooit eerder een technische functie vervulde in de voetballerij.

Wel maakte Rutjes deel uit van de raad van commissarissen van Feyenoord, waar hij in 2011 op verzoeken van de investeringsgroep Vrienden van Feyenoord in stapte. NAC laat weten dat de nieuwe technisch directeur van de club al zijn taken in Rotterdam zal beëindigen nu hij in Brabant aan de slag gaat.

De keuze voor Rutjes, die een contract tot medio 2016 tekent met een optie op een extra jaar, is verrassend te noemen. De verwachting was namelijk dat publiekslieveling en voormalig NAC-speler Pierre van Hooijdonk de opvolger zou worden van Van As.

Bron: Soccernews.nl

You must be logged in to post a comment Login