Nieuws

Feyenoord C1 kampioen door Sparta C1 te verslaan

on

Feyenoord C1 heeft zich donderdag gekroond tot kampioen van de eigen competitie, door Sparta Rotterdam C1 in een beslissingswedstrijd met 3-1 te verslaan. Op sportpark De Bongerd in Barendrecht kwam de ploeg van trainer Jeffrey Oost vroeg in de wedstrijd nog wel op achterstand, maar greep uiteindelijk de winst door doelpunten voor rust van Cheick Toure, Jordy Wehrmann en Delpiero Reboe. C1 speelt aanstaande zaterdag om het algeheel landskampioenschap tegen Ajax C1.

Vanwege een aantal blessures en afwezigen behoorden donderdag maar liefst negen spelers van C2 tot de selectie van Oost, waarvan er vier in de basis begonnen. De start van de wedstrijd was uitstekend van Feyenoord, alleen was het Sparta dat tegen de verhoudingen in op voorsprong kwam, uit een makkelijk gegeven vrije trap.

Feyenoord was even van de wijs door de vroege achterstand, maar herpakte zich binnen vijf minuten. In het vervolg van de eerste helft kwam Sparta er niet meer aan te pas. De ploeg moest tot de rust drie doelpunten slikken. Nadat Toure halverwege de eerste helft de stand gelijk trok, zorgde Wehrmann na een half uur spelen voor de voorsprong voor Feyenoord, via een lob over de keeper. Reboe bepaalde op slag van rust de eindstand via een raak afstandschot.

In de tweede helft kwam de voorsprong van Feyenoord geen moment meer in gevaar, waardoor na het laatste fluitsignaal feest gevierd kon worden, zo zag ook trainer Oost. ‘De jongens hadden dit feestje verdiend, na een heel goed seizoen. In de competitie hadden we in de laatste wedstrijd tegen Den Bosch al de kans om kampioen te worden, maar toen verloren we. Nu hebben de spelers zich heel goed gerevancheerd.’

Oost maakte in het bijzonder complimenten aan de spelers van C2 die donderdag meespeelden. ‘Tegen een fysiek sterke tegenstander bleven zij heel goed op de been.’

Feyenoord C1 – Sparta Rotterdam C1
Scoreverloop:
9’ 0-1
18’ 1-1 Toure
29’ 2-1 Wehrmann
34’ 3-1 Reboe

Opstelling Feyenoord C1:
Beukers; Malacia, Van Wetten (36’ Smulder), Vd Pluijm, Geertruida; El Bouchataoui, Wehrmann (60’ Vente), Kubilinskas; Reboe, Toure, Huijgen.

Bron: Feyenoord.nl

20140529-174618-63978267.jpg

You must be logged in to post a comment Login