Feyenoord C1 grijpt naast algeheel landskampioenschap

Feyenoord C1 heeft zaterdagmiddag de wedstrijd om het algeheel landskampioenschap met 4-1 verloren van AZ C1. De ploeg van trainer Roy Makaay werd dit seizoen ongeslagen kampioen in de eigen divisie en kon zaterdag de kroon op het jaar zetten in een rechtstreekse confrontatie met AZ. De Alkmaarders toonden zich echter effectiever, waardoor AZ kampioen van Nederland werd.

Feyenoord C1 speelde in Heemskerk een prima eerste helft, maar keek door twee ongelukkige tegendoelpunten bij rust tegen een 2-0 achterstand aan. Na tien minuten spelen liep de scheidsrechter een verdediger van Feyenoord in de weg, waardoor een speler van AZ kon profiteren. Tien minuten later werd de score verdubbeld via een vrije trap, met dank aan een dekkingsfout aan Rotterdamse zijde.

Na rust was het spel van Feyenoord onrustiger dan in de eerste helft, al wist de ploeg na een uur spelen wel op fraaie wijze de aansluitingstreffer te maken. Na een vlotte combinatie schoot Shurendo Janga van grote afstand raak. Daarmee kwam de hoop op een goed resultaat even terug, al moest Feyenoord twee minuten later een nieuwe domper incasseren. AZ wist toen na opnieuw een dekkingsfout de marge weer te vergroten tot twee doelpunten.

Feyenoord restte in de resterende speeltijd niets anders dan vol op de aanval te spelen. Hoewel de ploeg van Makaay nog enkele kansjes kreeg, was AZ de enige ploeg die nogmaals wist te scoren, via een snel uitgespeelde tegenaanval.

Trainer Makaay was achteraf realistisch. ‘Natuurlijk is het een teleurstelling voor de jongens dat we deze wedstrijd niet hebben gewonnen, maar aan de andere kant mogen we trots zijn op wat we dit seizoen hebben gepresteerd. We zijn ongeslagen kampioen geworden in onze eigen divisie en verschillende spelers zijn bij Oranje onder 15 gekomen. Het was al met al een uitstekend seizoen voor ons. Nu mogen we gaan genieten van een welverdiende vakantie.’

AZ C1 – Feyenoord C1 4-1