Feyenoord buigt 0-2 achterstand om in 3-2 winst

Feyenoord heeft zondagmiddag met 3-2 gewonnen van RKC Waalwijk. De ploeg van nieuwe trainer Dick Advocaat stond na twintig minuten al met 0-2 achter door goals van Vlaardinger Darren Maatsen en Sylla Sow, maar maakte via Nicolai Jørgensen en Sam Larsson voor rust nog gelijk. Marcos Senesi kopte Feyenoord vijf minuten voor tijd uit een hoekschop naar de overwinning.

De Rotterdammers gingen in De Kuip slecht van start. RKC werd al snel gevaarlijk. Uiteindelijk leverde het in de veertiende minuut een doelpunt op van Vlaardinger Darren Maatsen. Lutsharel Geertruida zag er bij die goal niet goed uit.

Dat was ook het geval bij de 0-2 van Sylla Sow. Hij was er aan de linkerkant vandoor en schoot de bal onder Kenneth Vermeer door. De keeper zag er eveneens niet goed uit. Feyenoord reageerde wel goed na de twee tegentreffers.

Aansluitingstreffer

Nicolai Jørgensen bracht Feyenoord zo’n vijf minuten later namelijk op 1-2. Vijf minuten voor rust kon Sam Larsson met een vrije trap Feyenoord zelfs op gelijke hoogte schieten. Zijn schot werd van richting veranderd door de muur en belandde in de rechterhoek.

In de tweede helft kreeg Feyenoord ontzettend veel kansen op de 3-2. Steven Berghuis kreeg een aantal schotkansen, net als Orkun Kökcü.

Senesi in armen gesloten

Uiteindelijk bood een hoekschop uitkomst voor Feyenoord. Marcos Senesi, die eerder geblesseerd raakte aan zijn arm, kopte een corner uitstekend binnen: 3-2.

Daar bleef het in De Kuip bij. Feyenoord stijgt door de overwinning naar de negende plaats.

In de 87e minuut kreeg oud-Spartaan Stijn Spierings nog een rode kaart. Hij ontving van de Dordtse scheidsrechter Danny Makkelie zijn tweede gele kaart en moest het veld verlaten.

Opstelling Feyenoord

Vermeer, Geertruida, Senesi (Ayoub 90′), Van der Heijden (Tapia 46′), Haps; Fer, Toornstra, Kökcü; Berghuis, Jørgensen, Sinisterra (Larsson 26′)

Scoreverloop

14′ 0-1 Darren Maatsen
19′ 0-2 Sylla Sow
25′ 1-2 Nicolai Jørgensen
40′ 2-2 Sam Larsson
85′ 3-2 Marcos Senesi

Bron: Rijnmond.nl