Nieuws

‘Feyenoord blijft mijn club, maar dit is de beste oplossing’

on

Jean-Paul Boëtius heeft afscheid genomen van Feyenoord. De 21-jarige aanvaller verhuist naar de Zwitserse kampioen FC Basel, waar hij voor vier jaar gaat tekenen.”Feyenoord blijft mijn club, maar dit is de beste oplossing”, zegt de eenmalig international zondag tegen het Algemeen Dagblad.

“Zo loopt het soms in de voetballerij. Basel volgt mij al zo lang, ze geven mij het gevoel dat dit de ideale vervolgstap is. Als echte clubjongen is dit een vreemde dag. Bij Feyenoord ben ik opgegroeid, letterlijk. Maar Basel is mijn toekomst.”

Boëtius had een aflopend contract in De Kuip en kon met de Rotterdamse clubleiding geen akkoord bereiken over een langer verblijf. Feyenoord moest de zelf opgeleide vleugelspits daarom deze zomer verkopen om nog wat geld voor hem te ontvangen.

De club van trainer Giovanni van Bronckhorst ontvangt naar verluidt een bedrag van 2 miljoen euro, dat met bonussen nog met vijf ton kan oplopen.

Boëtius ontbrak zaterdag al tijdens de verloren oefenwedstrijd tegen Olympiakos (1-3), officieel omdat hij ziek was. Van Bronckhorst zette Elvis Manu links voorin, eerder kreeg Colin Kazim-Richards een kans op de positie van Boëtius.
FC Basel domineert al jarenlang de Zwitserse competitie. De formatie werd de afgelopen zes jaar kampioen en bereikte afgelopen seizoen zelfs de achtste finales van de Champions League.

Boëtius maakte op 28 oktober 2012 een spectaculaire entree in de hoofdmacht van Feyenoord. De geboren Rotterdammer was meteen trefzeker tijdens zijn debuut tegen Ajax (2-2).

De vleugelspeler kwam al snel in beeld bij de toenmalige bondscoach Louis van Gaal, die hem begin 2014 liet debuteren in de oefeninterland tegen Frankrijk.

Boëtius maakte dat seizoen tien doelpunten voor Feyenoord, maar was afgelopen jaar lang niet altijd verzekerd van een basisplaats. Omdat een akkoord over een nieuw contract maar uitbleef, heeft Feyenoord nu besloten hem te verkopen.

Bron: ANP NU.nl

  

You must be logged in to post a comment Login