Nieuws

FEYENOORD BLAMEERT ZICH IN DEVENTER

on

Feyenoord is woensdagavond gestrand in de tweede ronde van het toernooi om de KNVB beker. In Deventer was Go Ahead Eagles, drie dagen voor de onderlinge confrontatie in de competitie, met 2-0 te sterk.

Het goede gevoel dat Feyenoord had overgehouden aan het veldspel dat de ploeg in de voorgaande thuiswedstrijd tegen Ajax had laten zien, was in Deventer al vroeg vervlogen. Nog voordat het eerste bekerduel van dit seizoen goed en wel was begonnen, lag in de Adelaarshorst de bal namelijk al achter doelman Kenneth Vermeer. Die viel weinig te verwijten, want een schot van Jules Reimerink uit een hoekschop werd van richting veranderd en was daardoor onhoudbaar.

Zo keek Feyenoord evenals in de Klassieker op ongelukkige wijze vroeg tegen een achterstand aan. Net als tegen Ajax herpakte de ploeg van Rutten zich prima tot aan de rust, met als grote verschil dat Feyenoord een veldoverwicht dit keer niet wist om te zetten in grote kansen. De ploeg zette Go Ahead Eagles geregeld goed vast, alleen stokte het spel keer op keer in het zestienmetergebied van de tegenstander.

Zo kon het gebeuren dat Feyenoord in de eerste helft niet verder kwam dan een schot van afstand van Jordy Clasie (naast), terwijl Go Ahead Eagles via de tegenaanval juist twee keer serieus gevaar wist te stichten. Beide keren zocht Reimerink met een voorzet AZ-huurling Fernando Lewis. De spits kwam bij de eerste poging een paar centimeter tekort om de bal binnen te tikken, terwijl hij halverwege het eerste bedrijf oog in oog met Vermeer naast kopte.

Rutten greep na een uur spelen in door invaller Mitchell Te Vrede in de spits te posteren naast Colin Kazim-Richards, terwijl Elvis Manu al vanaf de start van de tweede helft vanaf de linkerkant speelde. Twintig minuten voor tijd kwam met Bilal Basaçikoglu ook Feyenoords laatste aanvaller van de bank, in de hoop zo een doelpunt te kunnen forceren.

Het gewenste effect bleef uit in Deventer. Waar Feyenoord voorin worstelde om de defensie van de thuisploeg uit elkaar te spelen, scoorde Go Ahead Eagles een kwartier voor tijd uit de eerste grote kans die het na rust kreeg. Verdediger Jop van der Linden schoot een vrije trap van even buiten het strafschopgebied over de muur achter doelman Vermeer en maakte daarmee de opgave voor Feyenoord om een ronde verder te komen vrijwel onmogelijk.

Ook in de slotfase bleef Go Ahead Eagles betrekkelijk eenvoudig op de been, waardoor Feyenoord vroeg in het seizoen na een matige start van de competitie een nieuwe dreun te verwerken kreeg in de vorm van uitschakeling in het bekertoernooi. Schrale troost is dat de ploeg aanstaande zaterdag al kans heeft om revanche te nemen op Go Ahead Eagles, als voor Feyenoord de uitwedstrijd in Deventer in competitieverband. op het programma staat.

Go Ahead Eagles – Feyenoord 2-0
Scoreverloop:
2’ 1-0 Reimerink
76’ 2-0 Van der Linden

Scheidsrechter: Nijhuis

Geel: Van Beek, Clasie (Feyenoord), Duits (Go Ahead Eagles)

Opstellingen:
Feyenoord: Vermeer; Wilkshire (72’ Basaçikoglu), Van Beek, Kongolo, Nelom; Clasie, Toornstra, Vilhena; Schaken (46’ Manu), Kazim-Richards en Boëtius (59’ Te Vrede).
Go Ahead Eagles: Van der Hart; Nieuwpoort, Vriends, Van der Linden, Wijnaldum; Overgoor, Rijsdijk, Duits (90’ Amevor); Lewis, Ten Den (90’ Lambooij) en Reimerink (79’ De Bondt).

Bron: Feyenoord.nl

IMG_8329-1.JPG

You must be logged in to post a comment Login