Nieuws

Feyenoord bezorgd over behandeling uitsupporters

on

Feyenoord zal zowel aan de Gemeente Deventer als Go Ahead Eagles schriftelijk haar ongenoegen uiten over de gang van zaken rond de wedstrijd Go Ahead Eagles – Feyenoord van afgelopen zaterdag. De club is niet te spreken over de omstandigheden waaronder haar 400 meegereisde uitsupporters deze wedstrijden dienden bij te wonen.

Vooraf waren door Feyenoord al de nodige vraagtekens geplaatst bij de opgelegde vervoersregeling (een buscombi) en de fysieke toestand van het bezoekersvak in het stadion ‘De Adelaarshorst’. Via twee opstapplaatsen, Rotterdam en Apeldoorn, konden de Feyenoord uitsupporters per bus naar Deventer reizen. 350 supporters reisden vanaf Apeldoorn, een rit van 20 kilometer. Maar liefst drie kwartier duurde deze busrit. Steeds als de supporters dachten naar het stadion te rijden werd een andere afslag genomen en werd de reis verlengd.

Gefrustreerd kwamen de supporters bij het stadion aan. Daar dienden zij door slechts een enkel tourniquet de toegang tot het bezoekersdeel te verkrijgen. Een gebruikelijke en fatsoenlijke kaartcontrole kon daardoor niet meer naar behoren worden uitgevoerd. Feyenoord heeft daarom maandag besloten om iedereen die een kaart voor deze wedstrijd had gekocht te registreren als bezoeker van de wedstrijd. Dit is voor hen van belang in het kader van het uitkaartsysteem.

Eenmaal in het bezoekersvak aangekomen nam de frustratie onder supporters verder toe. Feyenoord had voorafgaand aan deze regeling in haar infomail aan de meereizende supporters al opmerkingen geplaatst over de slechte kwaliteit van het bezoekersvak. In de praktijk bleek inderdaad dat de supporters onder zeer slechte omstandigheden de wedstrijd moesten volgen. Een groot deel van de supporters had bovendien nauwelijks zicht op het veld.

Feyenoord maakt zich ernstige zorgen over de wijze waarop bij uitwedstrijden met haar supporters wordt omgegaan. Daarom zal ook de KNVB worden benaderd. Clubs en KNVB hebben uitgesproken te streven naar een vriendelijker voetbalklimaat, maar in de praktijk komt hier nog weinig van terecht.

De reeds gemaakte afspraken rond de komende uitwedstrijden tegen SC Cambuur en RKC Waalwijk zullen door Feyenoord nog eens goed tegen het licht worden gehouden. De club sluit daarbij niet uit dat, wanneer de omstandigheden daarom vragen, Feyenoord alsnog afziet van het organiseren van het wedstrijdbezoek door haar supporters aan deze wedstrijden.

Bron: Feyenoord.nl

20131021-162212.jpg

You must be logged in to post a comment Login