Nieuws

Feyenoord bevestigt vertrek Michiel Kramer

on

Michiel Kramer vertrekt na tweeënhalf jaar bij Feyenoord. De club en de spits (29) hebben in goed onderling overleg overeenstemming bereikt over het ontbinden van zijn contract per 31 januari 2018. Kramer had in De Kuip nog een contract tot het einde van dit seizoen.

Kramer kwam in de zomer van 2015 over van ADO Den Haag en kende een prima debuutseizoen in Rotterdam-Zuid. In de Eredivisie kwam de spits tot veertien doelpunten, terwijl hij een belangrijk aandeel had in de bekerwinst van dat jaar. Zo scoorde Kramer in de halve finale tegen AZ en brak hij de score open in de eindstrijd tegen FC Utrecht.

Hoewel Kramer in zijn tweede seizoen genoegen moest nemen met een rol als tweede spits achter Nicolai Jørgensen, was hij ook toen van waarde voor het team van trainer Giovanni van Bronckhorst. Onder meer zijn (beslissende) goals in blessuretijd uit tegen N.E.C. en FC Utrecht waren cruciaal in de competitie die Feyenoord uiteindelijk afsloot met de eerste landstitel sinds 1999.

De huidige voetbaljaargang verliep voor Kramer minder succesvol. Met de komst van Robin van Persie en de ontwikkeling van Dylan Vente is voor de spits het uitzicht op speeltijd zeer beperkt geworden.

Technisch directeur Martin van Geel: ‘Wij bedanken Michiel voor zijn inzet voor Feyenoord. Hij heeft met name in zijn eerste twee seizoenen absoluut zijn waarde bewezen voor Feyenoord en een aandeel gehad in de prijzen die we met de beker en het kampioenschap hebben gepakt. Gezien de huidige situatie is deze oplossing voor alle partijen het beste, zodat Michiel bij een andere club een nieuwe impuls kan geven aan zijn carrière.’

Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login