Nieuws

FEYENOORD BEVESTIGT VERTREK EL AHMADI

on

Nadat alle formaliteiten dinsdag (vandaag) zijn afgerond, vertrekt Karim El Ahmadi definitief na acht seizoenen bij Feyenoord. De 33-jarige middenvelder, die met de club vier prijzen won, tekent een contract voor twee jaar bij Al-Ittihad uit Saudi-Arabië. El Ahmadi had bij Feyenoord nog een verbintenis tot de zomer van 2019.

Drie periodes

De acht dienstjaren van El Ahmadi bij Feyenoord werden verdeeld over drie periodes. Nadat hij in de zomer van 2008 overkwam van FC Twente speelde hij in de daaropvolgende vier seizoenen 94 competitiewedstrijden, waarin hij vier doelpunten maakte. El Ahmadi werd tijdens de tweede helft van het seizoen 2010-2011 voor een half jaar verhuurd aan Al Ahli uit Dubai. De Marokkaans international, die tijdens het WK met Marokko in de groepsfase werd uitgeschakeld, verruilde Feyenoord vervolgens in 2012 voor Aston Villa, om twee jaar later terug te keren in Rotterdam.

Voetballer van het Jaar

In het seizoen 2015-2016 pakte El Ahmadi met de KNVB Beker zijn eerste prijs bij Feyenoord. In het seizoen daarop volgde voor El Ahmadi het absolute hoogtepunt met de winst van de landstitel en de onderscheiding als Voetballer van het Jaar. Voor de destijds vice-aanvoerder was het met zes doelpunten het meest productieve seizoen uit zijn voetballoopbaan. Ook vorig seizoen slaagde Feyenoord met aanvoerder El Ahmadi erin prijzen te pakken, door het binnenhalen van de Johan Cruijff Schaal en de tweede KNVB Beker in drie jaar.

El Ahmadi: ‘Fantastische tijd gehad’

‘Ik ben me door de jaren heen steeds meer Rotterdammer gaan voelen en heb de Feyenoorders in mijn hart gesloten,’ kijkt El Ahmadi terug. ‘De cultuur hier heeft me verder gevormd als mens. Vooral het kampioenschap is een hoogtepunt dat ik nooit meer zal vergeten. Feyenoord heeft zich altijd correct naar mij opgesteld en ook nu weer bij het mogelijk maken van deze overstap. Ik heb hier een fantastische tijd gehad en kan met een voldaan gevoel vertrekken.’

Van Geel: ‘We gunnen hem deze kans’

Technisch directeur Martin van Geel: ‘Karim heeft in de afgelopen jaren veel betekend voor de club. Hij is een echte professional die zich altijd met volle overgave heeft ingezet voor Feyenoord. Bij zijn contactverlenging in 2017 hebben we gezegd ons correct en welwillend op te stellen wanneer een kans als deze zich in zijn laatste contractjaar zou voordoen. Gezien zijn leeftijd en de fase van zijn carrière die hij nu in gaat, gunnen we hem deze mooie kans en wensen we hem alle succes toe.’

Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login