Nieuws

Feyenoord bevestigt verlengen contract met Koeman

on

Ronald Koeman is ook volgend seizoen hoofdtrainer van Feyenoord. De succesvolle oefenmeester heeft met de clubleiding een akkoord bereikt over verlenging van zijn huidige verbintenis met nog eens een jaar, waardoor Koeman nu tot 1 juli 2014 onder contract staat.

Onder Ronald Koeman beleeft de Stadionclub wat wel ‘de sportieve wederopstanding’ wordt genoemd. Bovendien ontwikkelt een groot aantal jonge, veelal bij Feyenoord zelf opgeleide spelers zich onder zijn leiding stormachtig. Redenen waarom de clubleiding graag met Koeman verder wil en daarom deze week – en daarmee eerder dan oorspronkelijk gepland – om de tafel ging zitten om voor het eerst verkennend over een verlenging van de samenwerking te praten.

‘Vanaf het eerste moment was duidelijk dat zowel Ronald als wij hetzelfde voor ogen hadden: een verlenging met nog eens een jaar’, verklaart technisch directeur Martin van Geel, die aangaf dat binnenkort nog een feestelijk tekenmoment zal worden georganiseerd. ‘Als je allebei wilt en ook nog eens hetzelfde blijkt te denken over wat voor beide partijen goede voorwaarden zijn, kan het opeens heel snel gaan’, aldus Van Geel die samen met algemeen directeur Eric Gudde de gesprekken met Koeman en diens zaakwaarnemer voerde.

Ronald Koeman is net als de Feyenoord-leiding blij dat partijen het zeer snel eens zijn geworden over verlenging van zijn contract. ‘Ik heb al meermalen gezegd dat ik het hier bij Feyenoord ontzettend naar mijn zin heb. Omgekeerd heeft ook de clubleiding openlijk aangegeven en laten blijken graag langer met mij door te willen. Dan is er dus weinig om ingewikkeld over te doen.’

De afgelopen dagen verlengde Feyenoord ook al de contracten met de jeugdige talenten Jean-Paul Boëtius en Tony Vilhena. ‘Het is al met al een hectisch maar mooi weekje zo’, lacht Van Geel. ‘Ik ben er van overtuigd dat we op deze manier hele belangrijke stappen hebben gezet om niet alleen de rest van dit seizoen, maar ook de jaargang 2013-2014 vol vertrouwen tegemoet te kunnen zien.’

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login