Nieuws

Feyenoord bevestigt verhuur Azarkan aan NAC Breda

on

Marouan Azarkan maakt het seizoen af bij NAC Breda. De negentienjarige vleugelaanvaller, die augustus vorig jaar zijn contract verlengde tot medio 2023, speelt daardoor de komende maanden op huurbasis voor de club uit Noord-Brabant.

‘We hebben samen met Marouan gekeken naar de beste oplossing voor hem nu Feyenoord Onder 21 geen wedstrijden kan spelen,’ licht technisch directeur Frank Arnesen de keuze voor verhuur toe. ‘Door verhuurd te worden, kan hij zich het komende half jaar beter en sneller doorontwikkelen.’

Azarkan begon als voetbalpupil bij Neptunus-Schiebroek en GLZ Delfshaven. Op zijn tiende stroomde hij in bij Feyenoord Academy, waar hij vervolgens alle jeugdelftallen doorliep. In 2018 tekende de meervoudig Nederlands jeugdinternational zijn eerste overeenkomst met Feyenoord, waarna afgelopen zomer contractverlenging tot 2023 volgde. 

De zelfopgeleide buitenspeler maakte zijn Eredivisie-debuut in september 2019 in de met 3-2 gewonnen wedstrijd tegen ADO Den Haag. Sinds dit seizoen maakt hij onderdeel uit van de selectie van Feyenoord Onder 21. Azarkan trainde de laatste maanden mee met de selectie van Dick Advocaat, zat geregeld bij de wedstrijdselectie en was invaller in de competitiewedstrijd tegen Heracles Almelo.

Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply