Nieuws

FEYENOORD BEVESTIGT TERUGKEER EL AHMADI

on

Karim El Ahmadi keert per direct terug bij Feyenoord. De 29-jarige middenvelder wordt overgenomen van Aston Villa en tekent in De Kuip een contract voor drie seizoenen. El Ahmadi speelde eerder van 2008 tot 2012 voor Feyenoord, dat hem in 2011 een half jaar verhuurde aan Al Ahli. Bij Aston Villa had El Ahmadi nog een contract voor één seizoen.

‘Karim El Ahmadi wilde graag terug naar Nederland’, zegt technisch directeur Martin van Geel. ‘We zijn blij dat we deze ervaren speler aan de selectie hebben kunnen toevoegen, waarmee de mogelijkheden op het middenveld weer groter worden. Bovendien heeft El Ahmadi in het verleden al met succes samengewerkt met Fred Rutten, terwijl hij natuurlijk ook bekend is met het spelen voor Feyenoord en in De Kuip.’

‘Ik heb altijd gezegd dat ik nog eens terug wilde komen naar Feyenoord’, vertelt El Ahmadi. ‘Nu was het juiste moment aangebroken. In mijn eerste periode bij deze club was Feyenoord groeiende en die groei heeft zich de afgelopen jaren doorgezet. Ik kijk er ontzettend naar uit om weer in een volle Kuip te gaan spelen en mijn ervaring over te brengen op de andere spelers van Feyenoord. Ook is het een mooi vooruitzicht om weer te gaan samenwerken met Fred Rutten, die heel belangrijk is geweest voor mij aan het begin van mijn carrière bij FC Twente.’

El Ahmadi vertrok in de zomer van 2012 na een uitstekend laatste seizoen bij Feyenoord naar Aston Villa. In de Premier League kwam de Marokkaanse middenvelder de afgelopen twee jaar in 51 wedstrijden in actie, waarin hij drie doelpunten maakte.

Voor zijn vertrek naar Engeland speelde El Ahmadi drie seizoenen voor Feyenoord, dat hem in 2008 overnam van FC Twente. El Ahmadi speelde tot dusver 65 competitiewedstrijden in het Feyenoord-shirt, met als voorlopig hoogtepunt het bereiken van de tweede plaats in het seizoen 2011-2012.

Bron: Feyenoord.nl

IMG_8134.PNG

You must be logged in to post a comment Login