Nieuws

Feyenoord bevestigt overgang Manu naar Brighton

on

Elvis Manu vervolgt zijn carrière bij Brighton & Hove Albion FC. Feyenoord heeft met de club uit het Engelse Championship overeenstemming bereikt over een directe overgang van de 22-jarige aanvaller. Manu had in De Kuip nog een verbintenis tot de zomer van 2017. Bij zijn nieuwe club tekent hij een contract voor drie jaar.Manu genoot zijn voetbalopleiding bij Feyenoord, de club waar hij op 26 februari 2012 in de topwedstrijd tegen PSV debuteerde in het betaalde voetbal. Na verhuurperiodes aan Excelsior en sc Cambuur keerde de aanvaller vorige zomer terug in de eerste selectie van Feyenoord.
Tijdens het afgelopen seizoen stond Manu 15 Eredivisieduels in de basisopstelling en viel hij twaalf keer in. Tijdens deze optredens kwam hij tot zeven doelpunten. Dit seizoen viel de aanvaller tot op heden één keer in, tijdens de slotfase van het competitieduel met FC Utrecht.
De overgang van Manu naar Brighton – waar hij onder meer landgenoot Danny Holla treft – vindt vrijwel exact een jaar plaats nadat de aanvaller de hoofdrol opeiste in het Europese duel met Zorya Luhansk. Manu kwam in de slotfase als invaller binnen de lijnen en schoot Feyenoord diep in blessuretijd met het winnende doelpunt naar de groepsfase van de Europa League. In dat toernooi kwam hij vervolgens tot nog drie treffers.

Bron: Feyenoord.nl

   
 

You must be logged in to post a comment Login