Nieuws

Feyenoord bevestigt nieuwe ad interim functie Sjaak Troost

on

Sjaak Troost wordt per 1 juni technisch directeur ad interim van Feyenoord. De oud-speler draagt vanaf die datum als titulair directielid tot en met 31 januari 2020 verantwoordelijkheid voor de scouting, alsmede het aan- en verkoopbeleid en het lange termijn transferbeleid.

Troost, momenteel nog lid van de Raad van Commissarissen, kent een zeer lange geschiedenis bij Feyenoord. De voormalig verdediger en viervoudig international werd opgeleid op Varkenoord en speelde tussen 1978 en 1992 liefst 397 wedstrijden in Feyenoord 1, waarmee hij onder meer één landstitel en vier KNVB Bekers won.

Na zijn spelerscarrière diende Troost de club veertien jaar als commercieel directeur. Tussen september 2006 en februari 2007 maakte Troost bovendien ook al deel uit van de RvC, het adviesorgaan waar hij in november 2018 opnieuw zitting in nam maar nu dus (tijdelijk) uit terug treedt.

Algemeen directeur Jan de Jong, aan wie Troost gaat rapporteren, is blij met de komst van de oer-Feyenoorder, nadat een zoektocht naar een technisch directeur voor onbepaalde tijd niet het gewenste resultaat bleek op te leveren. ‘Eerlijk is eerlijk: we hebben de markt goed geïnventariseerd, maar de ideale TD is momenteel niet voorhanden. Nu er belangrijke maanden aankomen zijn we daarom blij dat we tijdelijk een beroep kunnen doen op een ras-Feyenoorder, die deze functie goed kan en wil invullen. En eentje die, zoals het een Feyenoorder betaamt, opstaat nu de club hem nodig heeft.’

Troost ziet zijn periode als interim-directeur met vertrouwen tegemoet. ‘Omdat ik de club goed ken natuurlijk. En dus weet dat er – bijvoorbeeld met mijn mededirecteuren en mensen als Stanley Brard, Dirk Kuyt, de nieuwe trainer Jaap Stam en nog talloze anderen – genoeg collega’s met specifieke kennis en vaardigheden in huis zijn om samen tot goede besluiten voor Feyenoord te komen.’

Bekijk een uitgebreid interview met Sjaak Troost in de videospeler.

.

.

Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login