Nieuws

Feyenoord bevestigt komst Jens Toornstra

on

Jens Toornstra heeft maandag een contract voor vier jaar getekend bij Feyenoord. De 25-jarige middenvelder wordt door Feyenoord per direct overgenomen van FC Utrecht, waarvoor hij de afgelopen twee seizoenen speelde. Eerder kwam Toornstra uit voor ADO Den Haag. Toornstra gaat bij Feyenoord spelen met rugnummer 28.

Met de komst van tweevoudig international Toornstra, die maandagochtend met succes zijn medische keuring doorliep, krijgt trainer Fred Rutten meer mogelijkheden op het middenveld. ‘We zijn heel blij met de komst van Jens Toornstra’, vertelt technisch directeur Martin van Geel. ‘Hij is een allround middenvelder, die op verschillende posities uit de voeten kan en beschikt over veel scorend vermogen. Bovendien kan hij dankzij zijn traptechniek van toegevoegde waarde zijn in dode spelsituaties. Hij is een speler die past bij Feyenoord, zowel qua mentaliteit als qua voetballend vermogen. We hebben er veel vertrouwen in dat Toornstra zich bij ons nog verder kan ontwikkelen.’

‘Ik ben heel trots om voor zo’n grote en mooie club te mogen spelen’, zegt Toornstra. ‘De overgang naar Feyenoord komt op een goed moment voor mij, ik was toe aan een stap hogerop. Feyenoord is bovendien vanaf jongs af aan mijn club. Ik heb heel veel zin om hier aan de slag te gaan.’

Toornstra kwam dit seizoen in twee competitiewedstrijden in actie voor FC Utrecht, waarin hij één doelpunt maakte. Het afgelopen seizoen was de in Alphen aan den Rijn geboren speler twaalf keer trefzeker in 34 competitiewedstrijden.

Tot dusver heeft Toornstra in totaal 158 wedstrijden in de Eredivisie achter zijn naam, waarin hij 34 doelpunten maakte. In juni 2013 maakte Toornstra zijn debuut in het Nederlands elftal, in een oefeninterland tegen Indonesië. In dezelfde maand kwam hij tevens in actie in de oefenwedstrijd tegen China.

Bron: Feyenoord.nl
Foto: Feyenoord.nl

IMG_8152.JPG

You must be logged in to post a comment Login