Nieuws

FEYENOORD BEVESTIGT KOMST BOTTEGHIN

on

Feyenoord heeft zich per direct versterkt met Eric Botteghin. De 27-jarige centrale verdediger komt over van FC Groningen en tekende donderdagmiddag in De Kuip een contract voor vier jaar. Botteghin gaat bij Feyenoord spelen met rugnummer 33. De Braziliaan, die woensdagavond nog in actie kwam in de thuiswedstrijd van FC Groningen tegen FC Twente (1-1), is naar alle waarschijnlijkheid speelgerechtigd voor de uitwedstrijd van aanstaande zondag tegen SC Cambuur.Technisch directeur Martin van Geel is zeer tevreden over de komst van Botteghin. ‘Eric heeft bij FC Groningen bewezen dat hij klaar is voor een stap hogerop. We zijn erg blij met zijn komst, waardoor we de posities centraal achterin zeer goed bezet hebben.’
Botteghin stond de afgelopen twee seizoenen onder contract bij FC Groningen. Met die club won hij afgelopen seizoen de KNVB beker. Botteghin sleepte zelf bovendien de Bronzen Schoen in de wacht, waarmee hij de hoogst geklasseerde verdediger was in het ‘Voetballer van het Jaar-klassement’ van afgelopen seizoen.
Eric Botteghin werd op 31 augustus 1987 geboren in Sao Paulo. Hij doorliep de jeugdopleidingen van Grêmio Barueri Futebol en Internacional Porto Alegre voor hij in januari 2007 werd opgepikt door PEC Zwolle. Voor zijn stap naar FC Groningen speelde hij nog twee jaar voor NAC Breda.
Bron: Feyenoord.nl

Foto: Feyenoord.nl

  

You must be logged in to post a comment Login