Nieuws

Feyenoord bevestigt komst Advocaat, Pot en De Wolf. Bakkati blijft

on

Dick Advocaat wordt per direct de nieuwe hoofdtrainer van Feyenoord. De oud-bondscoach en Feyenoord zijn een contract tot het einde van dit seizoen overeengekomen. Tegelijk met zijn komst heeft Feyenoord nog een aantal ingrijpende wijzigingen doorgevoerd in de technische staf. De club neemt per direct afscheid van stafleden Jean-Paul van Gastel, Roy Makaay en Denny Landzaat. Advocaat wordt bijgestaan door de assistent-trainers Said Bakkati, Cor Pot en John de Wolf.

Dick Advocaat kent een rijke en succesvolle trainerscarrière. Als clubcoach werd hij vier keer landskampioen en won hij met Zenit Sint-Petersburg de UEFA Cup en de Supercup. Meest recentelijk werkte hij voor FC Utrecht, daarvoor trainde hij onder meer Fenerbahçe, PSV, FC Zenit Sint-Petersburg, AZ, Glasgow Rangers en Sparta Rotterdam. Als bondscoach was Advocaat met verschillende landen actief op twee WK’s en twee EK’s. Ook Feyenoord en Advocaat hebben al een geschiedenis samen. Van februari tot en met mei 2016 was Advocaat adviseur van trainer Giovanni van Bronckhorst.                     

De nieuwe assistent-trainer Cor Pot werkte eerder al bij FC Zenit Sint-Petersburg, Fenerbahçe SK en Sparta Rotterdam samen met Advocaat. John de Wolf wordt door de clubleiding aan de technische staf toegevoegd, omdat zowel Advocaat als de leiding een assistent met een nadrukkelijke Feyenoord-achtergrond in de staf wil.

‘Als ik de club kan helpen, doe ik dat graag’, stelt Advocaat. ‘Zoals ik dat in 2016 ook al even heb gedaan door met Giovanni van Bronckhorst mee te kijken toen het ook even wat minder ging. Ik kijk ernaar uit morgen de selectie te ontmoeten en met ze op het veld te staan.’

Technisch directeur Sjaak Troost: ‘Na het vertrek van Jaap Stam moesten we snel schakelen. Als een trainer met de enorme staat van dienst van Dick Advocaat beschikbaar en bereid is de club voor dit seizoen te helpen, hoef je daar als clubleiding natuurlijk niet lang over na te denken. Met zijn ervaring, autoriteit en gedrevenheid en met een grotendeels vernieuwd assistenten-team hebben we er vertrouwen in dat we de weg omhoog vinden.’

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login