Nieuws

Feyenoord bevestigt huur Rhu-endly ‘Cuco’ Martina

on

Feyenoord heeft zich per direct versterkt met Rhu-endly ‘Cuco’ Martina. De 29-jarige verdediger wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van Everton. Feyenoord reageert hiermee snel op het wegvallen van Eric Botteghin, die afgelopen weekend tijdens de met 6-2 gewonnen Klassieker tegen Ajax geblesseerd raakte en de rest van het seizoen niet meer in actie kan komen.

Martina was door Everton sinds afgelopen zomer verhuurd aan Stoke City, maar keert nu dus terug naar de stad waar hij opgroeide en bovendien in de jeugd bij Sportclub Feyenoord speelde. Martina kwam in Nederland vervolgens uit voor RBC Roosendaal, RKC Waalwijk en FC Twente. Ronald Koeman haalde de verdediger in 2015 naar Southampton en aansluitend ook naar diens volgende club Everton, waar Martina nog een doorlopend contract heeft tot de zomer van 2020. 

Voor Stoke City kwam Martina in het afgelopen half jaar achttien keer in actie. Voor Everton speelde hij 28 duels op het hoogste niveau, voor Southampton 36 en voor FC Twente kwam hij 56 keer in actie. Daarnaast kwam hij tot dusver tot 36 interlands voor Curaçao, het land waarvan zijn geboorteplaats Willemstad de hoofdstad is.

Technisch directeur Martin van Geel is blij snel te hebben kunnen handelen, nadat onderzoek dinsdag uitwees dat Eric Botteghin de rest van het seizoen is uitgeschakeld wegens een knieblessure. ‘Het is ontzettend triest voor Eric dat hij er zo lang niet bij kan zijn. Nu hij is weggevallen, zouden we eventuele nieuwe tegenslagen in de defensie moeilijk op kunnen vangen. Dat ondervangen we met Martina, die in het verleden ook al bij ons op de radar stond, zeer ervaren en allround is, op alle posities in de verdediging kan spelen en bovendien de stad en de club al kent,’ aldus Van Geel.

Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login