Nieuws

Feyenoord bevestigt huur Edgar Miquel Ié

on

Feyenoord heeft opnieuw een defensieve kracht weten te binden. Edgar Miguel Ié (25) en Feyenoord hebben overeenstemming bereikt over de huur van één seizoen. Ié komt over van Trabzonspor.

De verdediger werd geboren in Guinee-Bissau en bezit tevens de Portugese nationaliteit. In 2008 kwam Ié in de jeugdopleiding van Sporting Lissabon te spelen. Zijn opleiding vervolgde hij vanaf 2012 bij FC Barcelona, waar hij op achttienjarige leeftijd debuteerde voor het tweede elftal van de Catalanen en in 2014 de Copa del Rey ook één wedstrijd voor de eerste selectie van FC Barcelona speelde.

Sinds 2017 stond Ié, die meermaals uitkwam voor Portugese jeugdelftallen en zelfs één interland voor het nationale elftal van Portugal speelde, onder contract bij LOSC Lille. Afgelopen zomer maakte Ié de overstap van Lille naar Trabzonspor.

Technisch directeur Sjaak Troost is blij dat de Rotterdamse defensie met het vertrek van Jeremiah St. Juste, na de eerdere komst van Karsdorp en Johnston, nu verder versterkt is. ‘Met Edgar halen we een sterke, snelle verdediger in huis die zowel centraal achterin als rechtsback kan spelen. Hij zal meteen kunnen aansluiten bij de groep zodra zij zijn teruggekeerd uit Tbilisi.’

Ié – hij gaat bij Feyenoord met rugnummer 32 spelen – is komende zondag inzetbaar als FC Utrecht op bezoek komt in De Kuip. Wil jij hem en de andere Feyenoord-spelers aan het werk zien tegen de Domstedelingen? Er zijn nog kaarten (klik hier). 

Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login