Nieuws

Feyenoord bevestigt: ‘Botteghin blijft tot medio 2021’

on

Eric Botteghin verlengt zijn verblijf bij Feyenoord met één jaar. De 32-jarige Braziliaanse verdediger en de Rotterdamse club zijn het eens geworden over een nieuw contract tot medio 2021.

Frank Arnesen, technisch directeur van Feyenoord, is erg te spreken over het feit dat Botteghin ook komend seizoen Feyenoorder is. ‘Het had er natuurlijk lang de schijn van dat Eric ons zou verlaten. Maar ook nadat zijn contract op 1 juli verliep zijn we achter de schermen altijd in gesprek gebleven. Dat heeft zich uitbetaald: we kunnen minimaal nog een jaar beschikken over een echt clubicoon als Eric, die hier al vijf jaar zijn waarde bewijst. Daar mag iedereen volgens mij blij mee zijn.’ 

Eric Botteghin is dat zelf zeker ook. ‘Ik heb hier met het team, de andere collega’s en natuurlijk de supporters al heel veel hoogtepunten mogen beleven. Toch had en heb ik het gevoel nog niet klaar te zijn bij Feyenoord. Vorig seizoen waren we bezig met een geweldige reeks en bij iedereen leeft het gevoel dat we die komend seizoen willen doortrekken.’

Veel prijzen
Botteghin behaalde al grote successen met Feyenoord. In 2017 pakte hij als veelvuldig basisspeler van Feyenoord 1 de landstitel. In het kampioensjaar kreeg hij bovendien de Zilveren Schoen uitgereikt, een hoogtepunt waarbij hij werd geflankeerd door ploeggenoten Karim El Ahmadi (Gouden Schoen) en Jens Toornstra (Bronzen Schoen). Naast het kampioenschap bemachtigde Feyenoord met Botteghin in de gelederen vier andere prijzen. Zowel in 2016 als 2018 mocht de in São Paulo geboren voetballer de KNVB-beker omhoog houden. In 2017 en 2018 won hij de Johan Cruijff Schaal.

Voetbalverleden
Het aankomende seizoen 2020-2021 wordt voor Botteghin zijn vijftiende seizoen in het Nederlandse profvoetbal, zijn tiende in de Eredivisie en zijn zesde in dienst van Feyenoord. In 2007 maakte hij zijn debuut op de Nederlandse velden voor FC Zwolle. Daarna was hij ook nog actief voor NAC Breda en FC Groningen, voordat hij in 2015 de overstap maakte naar Rotterdam-Zuid. In zijn geboorteland Brazilië doorliep Botteghin de jeugdopleiding van Grêmio Barueri Futebol in São Paolo, en speelde hij ook een jaar op huurbasis voor SC Internacional uit Porto Alegre.

Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login