Nieuws

FEYENOORD BESTRAFT DOOR UEFA

on

Feyenoord is door de UEFA bestraft naar aanleiding van de gebeurtenissen tijdens de thuiswedstrijd tegen AS Roma in de Europa League. De ‘UEFA Control, Ethics and Disciplinary body’ heeft de club allereerst veroordeeld tot het spelen van de eerstvolgende thuiswedstrijd in UEFA-verband zonder publiek wegens, het in de ogen van de UEFA gepleegde racistische gedrag door Feyenoord-supporters. Ook heeft de club daarvoor een geldboete gekregen van € 50.000,-.

Daarnaast heeft Feyenoord een straf gekregen voor het door haar aanhang gooien van voorwerpen, het afsteken en gooien van vuurwerk en het blokkeren van de trappen in sommige delen van het stadion. Deze straf omvat een boete van nog eens € 50.000,- en het spelen van een thuiswedstrijd in UEFA-verband zonder publiek, maar deze laatste straf heeft een voorwaardelijk karakter met een proeftijd van twee jaar. Daarmee is de sanctie gelijk aan het voorstel van de inspecteur die de UEFA eerder had aangesteld.

Feyenoord zal de UEFA vragen om een motivering van het vonnis. De club zal deze motivering van het vonnis na ontvangst nader bestuderen en zich op basis hiervan beraden of het tegen de straf in beroep gaat. Feyenoord kan nog in beroep bij de ‘UEFA Appeals Body’ en daarna eventueel nog bij het ‘Court of Arbitration for Sport’.
Bron Feyenoord.nl

  

You must be logged in to post a comment Login