Nieuws

Feyenoord besluit voorbereiding met openingswedstrijd tegen Getafe

on

Het Spaanse Getafe CF is de tegenstander van Feyenoord in de openingswedstrijd van het seizoen 2013-2014. Het oefenduel wordt op zondag 28 juli gespeeld in De Kuip. Voor Feyenoord is de openingswedstrijd naast de afsluiting van de voorbereiding tevens de laatste serieuze krachtmeting in aanloop naar het nieuwe eredivisieseizoen, dat in het daaropvolgende weekend van start gaat. Het duel is gratis toegankelijk voor seizoenkaarthouders.

Getafe eindigde afgelopen seizoen op de tiende plaats in de Primera Division. De ploeg van trainer Luis García begon het seizoen uitstekend met onder meer een thuisoverwinning op Real Madrid (2-1) en was lang in de race voor een ticket voor Europees voetbal. Een nederlaag in de derby tegen directe concurrent Rayo Vallecano in de voorlaatste speelronde van de competitie zorgde ervoor dat deelname aan de voorrondes van de Europa League definitief buiten bereik kwam te liggen.

Bij Getafe was de afgelopen jaren een aantal voormalig topvoetballers werkzaam als hoofdtrainer. Zo leidde 21-voudig Duits-international Bernd Schuster de club in 2007 voor het heerst in de historie naar de Spaanse bekerfinale, terwijl Michael Laudrup een jaar later verantwoordelijk was voor het grootste succes van Getafe tot dusver. Onder leiding van de Deense oud-speler van onder meer Real Madrid, FC Barcelona en Juventus reikte de ploeg tot de kwartfinale van de Europa League, waarin het pas in de verlenging ten onder ging tegen FC Bayern München.

Het aanvangstijdstip van het duel tussen Feyenoord en Getafe zal in een later stadium bekend worden gemaakt. De traditionele openingswedstrijd van het nieuwe seizoen is gratis toegankelijk voor seizoenkaarthouders.

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login