Nieuws

Feyenoord besluit Nationale Sportweek met sportieve strijd om StadsderbyCup

on

Voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo van zondag hebben kinderen afkomstig van schoolsportverenigingen een voetbaltoernooi om de StadsderbyCup gespeeld in De Kuip. Het minitoernooi was voor Feyenoord de afsluiting van de Nationale Sportweek, het landelijke sportevenement waarmee de breedtesport in Nederland in de etalage werd gezet. De schoolsportverenigingen vormden op het zonovergoten veld van De Kuip drie teams in de tenues van respectievelijk Feyenoord, Sparta en Excelsior. Het team van Feyenoord kroonde zich na een doelpuntrijk slotduel met Excelsior tot winnaar van het toernooi en verzekerde zich daarmee van een enorme prijzenbeker.

Terwijl de eerste wedstrijden van het toernooi werden gespeeld voor lege tribunes, stroomde het stadion tijdens het beslissende duel tussen Feyenoord en Excelsior langzaam vol. Zo kwam het dat de in totaal zeven goals met gejuich werden begroet door de aanwezige toeschouwers, die zagen hoe Feyenoord zich na een 3-2 overwinning op Sparta en een 5-2 overwinning op Excelsior tot winnaar van het toernooi kroonde.

‘Dit is een unieke ervaring voor de jongens’, vertelde Timothy Schox, coördinator van SportSupport en begeleider van de schoolsportvereniging die in Feyenoord-shirt speelde, terwijl hij trots toekeek hoe zijn team juichend voor de gewonnen beker poseerde en een ereronde door het stadion liep. ‘Om door de spelerstunnel dit veld op te komen en er vervolgens ook op te mogen spelen, dat geeft een magisch gevoel. We gaan nu een klein feestje vieren, maar ook snel omkleden om op tijd onze plek op vak HH in te nemen voor Feyenoord – Heracles Almelo.’

Volgens Schox is de prestatie van de kinderen extra knap omdat er in het team van Feyenoord jongens zaten uit verschillende wijken van Rotterdam-Zuid. ‘Zij kenden elkaar niet, maar zo zie je dat de magie van het voetbal kinderen verenigt’, sprak hij. ‘Dit geeft hun zelfvertrouwen een enorme boost, wat stimulerend werkt in hun persoonlijke ontwikkeling. De deelnemers van vorig jaar hebben het er nu nóg over, daaruit kun je al opmaken wat voor indruk deze ervaring op de kinderen maakt.’

Feyenoord was afgelopen week actief betrokken bij de Nationale Sportweek. Afgelopen maandag, woensdag en donderdag verzorgde de club een voetbalklas voor leerlingen van de Daltonschool Overschie, waar op het complex van Feyenoords amateurpartner HWD Overschie onder meer oud-Feyenoorder Mike Obiku zijn bijdrage leverde aan de lessen.

Na de gymles op de openbare basisschool Blijvliet, die in het kader van de Koningsspelen – waarbij meer dan 1,3 miljoen kinderen op 6.500 scholen actief waren – werd georganiseerd, volgden vrijdag twee clinics en een ouder-kinder toernooi op de velden van amateurpartner LMO. Daarbij namen in totaal 24 teams bestaande uit kinderen van basisscholen uit Rotterdam-Zuid en hun ouders het tegen elkaar op.

Door mee te werken aan de Nationale Sportweek hoopt Feyenoord de samenleving op een positieve manier te beïnvloeden. Kijk voor meer informatie over de maatschappelijke activiteiten van Feyenoord op www.feyenoord.nl/mvo.

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login