Nieuws

Feyenoord bereidt zich voor op twee pittige oefenwedstrijden

on

Feyenoord maakt zich op voor de laatste fase van de voorbereiding op het seizoen 2015-2016, waarin onder meer nog twee pittige oefenwedstrijden op het programma staan. Komende donderdag treft de ploeg van Giovanni van Bronckhorst Southampton FC, terwijl ruim een week later Olympiakos FC de tegenstander is in De Kuip. De voorbereiding op het duel met de Engelse subtopper, waar Ronald Koeman, Graziano Pellè en sinds kort ook Jordy Clasie actief zijn, ging dinsdag van start voor Feyenoord, met een ochtendtraining op Varkenoord.

Op het sportcomplex was goed te merken dat de schoolvakanties ook in de regio Rotterdam begonnen zijn. Langs de lijn van het trainingsveld hadden zich honderden belangstellenden verzameld, onder wie een groot aantal kinderen. Zij stonden of zaten vooraan en keken vanaf een plaatsje in de zon toe bij een oefensessie die voor een groot deel bestond uit positiespellen.
Van Bronckhorst kon daarbij beschikken over in totaal 23 veldspelers. De doelmannen werden op het naastgelegen veld onder handen genomen door keeperstrainer Patrick Lodewijks, terwijl Sven van Beek, Rodny Lopes Cabral en Stef Gronsveld wegens blessures niet van de partij waren op Varkenoord.

Met de wedstrijd tegen Southampton wacht Feyenoord een weerzien met een aantal oude bekenden. Behalve Koeman, Pellè en Clasie keren ook Erwin Koeman (ex-hoofdcoach) en Jan Kluitenberg (voormalig fysieke trainer) even terug in De Kuip. Voor club uit de Premier League geldt het duel in Rotterdam als een belangrijke krachtmeting in de aanloop naar de heenwedstrijd tegen Vitesse in de voorronde van de Europa League, die eind deze maand wordt gespeeld.

Feyenoord werkt morgen (woensdag) de laatste training af voor de Openingswedstrijd, die volledig uitverkocht is. Deze oefensessie op Varkenoord begint om 10.30 uur. De aftrap van Feyenoord – Southampton is om 20.00 uur.

Bron: Feyenoord.nl

  

You must be logged in to post a comment Login