Nieuws

FEYENOORD BEKERT VERDER NA OVERWINNING OP DEN HAAG

on

Feyenoord heeft zich woensdagavond met moeite geplaatst voor de tweede ronde van de KNVB Beker. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst had het lang lastig tegen ADO Den Haag, maar nam in de laatste twintig minuten alsnog afstand. Steven Berghuis en Michiel Kramer zorgden voor een 2-0 overwinning.

De ruim 45.000 toeschouwers die naar de uitverkochte Kuip waren gekomen, konden pas tegen het einde van de eerste helft voor het eerst opveren van hun stoel. In de laatste twee minuten voor rust slaagde Michiel Kramer er tweemaal aan om zijn hoofd tegen de bal te krijgen uit voorzetten van Sofyan Amrabat en Sam Larsson, maar zijn pogingen misten voldoende richting om Robert Zwinkels te passeren.

Tot de kopballen van Kramer had het legioen vooral gemord over de eigen ploeg, die met ADO maar vooral ook met zichzelf worstelde. De Hagenaars zetten zeker in het begin vroeg druk op Feyenoord, dat er maar niet in slaagde om daar met goed combinatiespel onderuit te komen. Het tempo lag te laag, er zat weinig fantasie in het spel en te vaak werden foutieve passes verstuurd. Uit één van die slordigheden wist Bjørn Johnsen halverwege de eerste helft bijna te scoren, nadat in de beginfase Elson Hooi al een grote kans had gemist namens de bezoekers.

Het gebrek aan overleg en automatismen binnen het team van Feyenoord had wellicht te maken met de wijzigingen die Van Bronckhorst had toegepast. Zo verscheen Larsson voor het eerst in de basis als vervanger van de licht geblesseerde Jean-Paul Boëtius en speelde Sofyan Amrabat op het middenveld op de plaats van Tonny Vilhena. Van het ‘nieuwe’ tweetal viel Amrabat als aanjager op het middenveld het meest op, terwijl Larsson ruim een uur vrij sober en onopvallend speelde.

Met Bilal Basaçikoglu als vervanger van de Zweed hoopte Van Bronckhorst in het laatste half uur de wedstrijd open te breken. Dat bleek een gouden zet, want het was Basaçikoglu die aan de basis stond van de enige treffer. De linksbuiten zocht na 72 minuten zijn directe tegenstander op en gaf vervolgens een verdekte voorzet, die snoeihard werd binnen geramd door Steven Berghuis.

De goal zorgde voor veel opluchting bij het legioen, dat niet veel later opnieuw opgelucht ademhaalde toen een vrije trap van Abdenasser El Khayati tegen de lat verdween. De spanning verdween definitief toen Michiel Kramer na 83 minuten de 2-0 maakte vanaf de strafschopstip. De spits mocht zijn verdiende goal meepikken nadat Donny Gorter een kopbal op de doellijn met zijn hand had gekeerd en daarvoor een rode kaart ontving. Zo deed Feyenoord wat het moest doen en kan het zich gaan richten op de competitiewedstrijd van aanstaande zaterdag tegen NAC Breda, waarin de ploeg ongetwijfeld beter voor de dag hoopt te komen.

Bron; Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login