FEYENOORD BEKERT VERDER NA 5-1 OVERWINNING

Feyenoord zit aanstaande zaterdag in de koker voor de loting van de achtste finale van de KNVB Beker. In de eigen Kuip werd ADO Den Haag getrakteerd op een 5-1 nederlaag. Nicolai Jörgensen was met drie treffers de grote man.

Jörgensen begon slecht aan de wedstrijd tegen ADO, want na vijf minuten had de Deen al twee reuzenkansen gemist. Wat Jörgensen niet deed, deed Abdenassar El Khayati namens de Hagenaars wél: met een vlammend schot zette hij zijn ploeg na zeven minuten spelen brutaal op voorsprong in Rotterdam-Zuid: 0-1.

ADO stond tactisch goed tegen Feyenoord, al bleef de thuisploeg beter en dominanter. De Rotterdammers waren echt bijzonder slordig in het afmaken van de kansen. Toch kwam de ploeg van Giovanni van Bronckhorst na iets meer dan een kwartier langszij. Jörgensen profiteerde van een blunder van Giovanni Troupée, die terug wilde spelen op Robert Zwinkels, maar de Feyenoorder volledig over het hoofd zag: 1-1.

Daarna misten Steven Berghuis en Eric Botteghin en kopte Elson Hooi namens ADO op de lat. Vlak voor rust kopte Botteghin Feyenoord alsnog op een 2-1 voorsprong. Vlak na de rust werd het door Jörgensen ook nog 3-1. ADO leek zich neer te leggen bij een nederlaag en nam wat gas terug. Tien minuten voor tijd completeerde Jörgensen zijn officieuze hattrick met de 4-1. Sam Larsson zorgde met de 5-1 in de laatste minuut voor de kers op de taart.

Bron: voetbalprimeur.nl