Feyenoordinbeeld

FEYENOORD BEKERT PROBLEEMLOOS VERDER

on

Feyenoord ligt op koers voor nieuw bekersucces. Woensdagavond werd ADO Den Haag in de achtste finales van de KNVB Beker probleemloos met 5-1 verslagen, door doelpunten van Dirk Kuyt (3x), Nicolai Jørgensen en Karim El Ahmadi. Terence Kongolo maakte als invaller zijn rentree na een hamstringblessure.

.

 Nog één keer vlammen tegen Vitesse, dan zit voor Feyenoord een uitstekende eerste seizoenshelft erop. Bij een goed resultaat aanstaande zaterdag in De Kuip ligt de ploeg zowel in de Eredivisie als in het bekertoernooi volledig op de gewenste koers.

.

Woensdag kwam de ploeg in de achtste finales van het bekertoernooi tegen een machteloos ADO Den Haag geen moment in problemen. Weliswaar kende Feyenoord een slordig eerste half uur, maar nadat Nicolai Jørgensen de ban had gebroken met een rake kopbal op aangeven van Karim El Ahmadi, was er geen vuiltje meer aan de lucht in de Kuip. Voor Jørgensen was het al zijn zestiende officiële doelpunt in dienst van Feyenoord.

.

Voor zover ADO Den Haag zich daarmee nog niet gewonnen had gegeven, was dat wel het geval toen Kuyt kort na rust vanaf de strafschopstip raak had geschoten. Met Lucas Woudenberg, Steven Berghuis en Terence Kongolo als invallers in het veld kon Feyenoord daarna in het laatste half uur freewheelend naar het eindsignaal, met verschillende fraaie hoogstandjes en nog drie doelpunten als resultaat.

.

ADO Den Haag legde Feyenoord ook nauwelijks een strobreed in de weg om uit te lopen naar een ruime score. Zo kon El Ahmadi in een druk strafschopgebied nog een mannetje passeren voordat hij droog binnen knalde en verdiende Kuyt na slecht uitverdedigen van de bezoekers een strafschop die hij zelf verzilverde. Voor de aanvoerder, die afgelopen zondag tegen AZ nog genoegen moest nemen met een plek op de bank, was het zijn derde doelpunt van de avond, nadat hij twintig minuten eerder al van dichtbij binnen had getikt op aangeven van Jørgensen.

.

Grote winnaar van de avond was zodoende het legioen, dat zich opperbest vermaakte in De Kuip en met volle teugen genoot van een gretig Feyenoord. Daar kon zelf een late tegentreffer van Gervane Kastaneer weinig aan veranderen. 

.

Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login