Nieuws

Feyenoord begint komende seizoen met meisjesvoetbal

on

Feyenoord begint met twee meisjesteams aan de voetbalcompetitie 2017-2018. De club zet hiermee een eerste stap naar het opzetten van een meisjesacademy en op termijn deelname aan de Eredivisie Vrouwen.

.

Maatschappelijk karakter

Het meisjesvoetbal heeft vooral een maatschappelijke karakter. De meeste speelsters zijn afkomstig uit de verschillende wijken op Rotterdam-Zuid en ‘ontdekt’ via projecten als de Feyenoord Street League en Scoren in de Wijk. Een aantal meisjes stroomt door vanuit de speciale ‘meidenmodule’ van Feyenoord Soccer Schools.

.

Manon Melis

De organisatie van het meisjesvoetbal komt tot stand via een samenwerking tussen de Sportclub Feyenoord, Feyenoord Rotterdam en de Feyenoord Foundation. Binnen die organisatie gaat Manon Melis, topscorer aller tijden van het Nederlands Elftal, een voorname rol vervullen. Melis is sinds een aantal maanden werkzaam op de Afdeling Supporters- en Maatschappelijke Zaken van Feyenoord.

.

Stimulans

‘We lopen al jaren rond met het plan om met meidenvoetbal te starten, maar om praktische redenen is het niet eerder gelukt om te beginnen. Nu dus eindelijk wel. Een mooi nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van onze club, waarmee we Rotterdamse en andere getalenteerde meiden nu eindelijk het perspectief kunnen bieden om ons prachtige shirt te gaan dragen. We zijn ervan overtuigd dat dit voor veel meisjes een extra stimulans zal zijn om in beweging te komen’, aldus Ton Strooband, Manager Supporters- en Maatschappelijke Zaken van Feyenoord.

.

Onder 13 en Onder 15

In eerste instantie worden een Onder 13 en Onder 15 team ingeschreven. Binnen een aantal jaren moet dat worden uitgebouwd naar een academy waarin alle leeftijdscategorieën vertegenwoordigd zijn. Als dat gerealiseerd is, hoopt Feyenoord ook de laatste stap, deelname aan de Eredivisie Vrouwen, te realiseren. De club denkt daar tenminste nog drie jaar voor nodig te hebben.

.

Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login