Nieuws

Feyenoord B1 wint Supercup

on

Feyenoord B1 heeft de Supercup gewonnen. De ploeg van trainer Cor Adriaanse was dinsdag op Varkenoord te sterk voor PSV B1: 2-1. Een terechte overwinning, vond de coach van de Rotterdammers. ‘We hebben er hard voor gewerkt en de beste kansen gehad.’

Feyenoord B1 speelde in de openingsfase met veel druk naar voren. De Rotterdammers kregen daardoor in de eerste tien minuten al zo’n zeven hoekschoppen en hadden kansen op de openingstreffer. ‘Die moet je dan ook maken’, vond Adriaanse.

Pas vlak voor rust viel het eerste doelpunt. Shurendo Janga maakt een actie over de vleugel en gaf de bal goed voor op spits Nigel Robertha. De aanvaller kopte de bal vervolgens zuiver in de hoek (1-0). Niet veel later had Feyenoord uit een strafschop op 2-0 moeten komen, maar ditmaal was Robertha niet doeltreffend. De gemiste kans om op een 2-0 voorsprong te komen, werd door PSV meteen afgestraft. Nog voor rust brachten de bezoekers de gelijkmaker op het scorebord na een goede counter.

Na de pauze speelden Feyenoord en PSV met veel passie. De bezoekers waren vooral via de counter gevaarlijk, maar de Rotterdammers namen de leiding. Dat gebeurde na zo’n 10 minuten in de tweede helft. Shurendo Janga zette een goed blok, waarna de bal voor de voeten van Tarik Fagrach terecht kwam. De aanvaller passeerde zijn tegenstander en schoot van afstand raak (2-1).

PSV zette daarna alles op alles om de gelijkmaker te forceren, maar die viel niet meer. ‘Wij hadden de wedstrijd in de counter kunnen beslissen’, bekritiseerde Adriaanse zijn ploeg. Toch was de coach erg tevreden. ‘Als je zo’n wedstrijd toch moet spelen, moet je ook maar meteen winnen. Zaterdag kunnen we weer aan de bak in de competitie tegen AZ, die hebben een sterke ploeg.’

Feyenoord B1 – PSV B1 2-1
Scoreverloop:
37’ 1-0 Nigel Robertha
40’ 1-1
50’ 2-1 Tarik Fagrach

Bijzonderheden: 39’ Nigel Robertha mist strafschop.

Opstelling Feyenoord:
Bijlow; Tilborg, Hempenius (77’ De Sterke), Knoester, Anez; Roffelsen (64’ Wehrman), Smulder, Janga (69’ Vente); Fernandes, Robertha en Fagrach.

Bron: Feyenoord.nl

IMG_6727.JPG

You must be logged in to post a comment Login