Nieuws

Feyenoord-AS Roma, politie kijkt tevreden terug

on

Na afloop van de wedstrijd Feyenoord- AS Roma kijkt de politie in Rotterdam tevreden terug op een drukke dag. 42 verdachten werden aangehouden, veelal voor vergrijpen als het niet voldoen aan bevel of vordering, vechtpartijtjes, het afsteken van vuurwerk, wapenbezit (messen) en het niet voorhanden hebben van een identiteitsbewijs.


Veel energie van de politie werd succesvol gestoken in het voorkómen en het in de kiem smoren van vechtpartijtjes. Het kwam dan ook nergens tot grote ongeregeldheden of massale vechtpartijen. De politie was in groten getale aanwezig en kon daardoor altijd snel en vroegtijdig ingrijpen.

Spelregels 
In de loop van de middag verzamelden honderden AS Roma-supporters zich in de binnenstad van Rotterdam, die zich naar de Oude Haven en andere locaties in het centrum begaven. Politieagenten en medewerkers van de gemeente voorzagen hen van informatie over de spelregels die die dag in de binnenstad van Rotterdam golden. Het overgrote deel van de supporters, zowel de Italiaanse als de Nederlandse, hielden zich netjes aan de regels en maakten en er een sportieve dag van.

Man gewond 
Bij één confrontatie op de Rochussenstraat raakte een Italiaanse man gewond toen meerdere mannen hem aanvielen. Het slachtoffer moest zich in het ziekenhuis laten behandelen. Twee politiebikers waren er snel om de mannen uit elkaar te halen. De agenten raakten daarbij zelf lichtgewond, maar konden na hun werk voorzetten. Eén verdachte werd aangehouden.

Hooligans 
Een groep van 83 Italiaanse hooligans die rond 12.00 uur op Schiphol landde, werd onder politiebegeleiding naar Rotterdam vervoerd en daar uit voorzorg op een politiebureau vastgehouden. De politie kon niet voor de veiligheid van hen én van anderen instaan als deze groep werd toegestaan zich in het centrum van Rotterdam te begeven. De 83 hooligans werd een aantal uur probleemloos op het politiebureau opgevangen en kort voor de wedstrijd naar de Kuip begeleid, waar ze de wedstrijd konden bijwonen. 
Na de wedstrijd was de politie nog enige tijd actief om nog aanwezige supporters gescheiden te houden. Op enkele aanhoudingen na bleef het rustig.

You must be logged in to post a comment Login