Nieuws

Feyenoord Academy opent ‘Wall of Talents’

on

Feyenoord Academy heeft aan het eind van het afgelopen seizoen een ‘Wall of Talents’ geopend. Op een prominente plaats in het kleedkamergebouw zijn fotoportretten te zien van alle zelf opgeleide talenten die sinds 2007 hun debuut hebben gemaakt in het eerste elftal. In totaal zijn van 28 spelers de foto te zien, terwijl Sven van Beek – die afgelopen seizoen debuteerde in de bekerwedstrijd tegen PSV – nog moet worden toegevoegd.

De Wall of Talents is bedoeld om de huidige jeugdspelers op Varkenoord te stimuleren om zelf ook het eerste elftal te halen en daarmee tevens een plaats in de fotogalerij te verdienen. Om die reden is in de laatste fotolijst in de reeks ook een vraagteken te zien, die symbool staat voor de uitdaging die talenten aangaan om zelf de volgende doorgebroken speler van Feyenoord Academy te worden.

Van de eerste selectie van het afgelopen seizoen hebben Jordy Clasie, Bruno Martins Indi, Stefan de Vrij, Anass Achahbar, Kostas Lamprou, Erwin Mulder, Kelvin Leerdam, Kamohelo Mokotjo, Miquel Nelom, Jean-Paul Boëtius, Terence Kongolo en Tonny Vilhena allemaal een plek veroverd in de Wall of Talents.

Zelf opgeleide talenten die voor 2007 debuteerden, zoals bijvoorbeeld Wim Jansen, Giovanni van Bronckhorst en Robin van Persie, waren op Varkenoord al eerder met verschillende foto’s vertegenwoordigd. De Wall of Talents begint zodoende met Georginio Wijnaldum, die in april 2007 debuteerde, en eindigt vooralsnog met de foto van Boëtius.

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login