Nieuws

“Ik heb het hier naar mijn zin. Feyenoord heeft de beste supporters van Nederland. Voor mij voelt dit als ’the place to be’.

on

In het uitduel met FC Utrecht had Alireza Jahanbakhsh een belangrijke bijdrage voor Feyenoord. De Iraanse aanvaller knalde vlak voor tijd de 1-1 op het scorebord, waardoor de Rotterdammers een punt overhielden aan deze eredivisiewedstrijd. Jahanbaksh schoof aan bij de persconferentie en sprak uitgebreid over allerlei zaken, waaronder de situatie in zijn thuisland Iran.

Vlak voor het uur kwam Jahanbakhsh binnen de lijnen bij Feyenoord. Daarna ging het aanvallend beter lopen bij de Rotterdammers. “Na het eerste kwartier hebben we beter gespeeld, maar Feyenoord kreeg niet veel kansen. We hadden wel de bal in het bezit”, blikt Jahanbakhsh terug. “Gelukkig heb ik gescoord. Na die 1-1 konden we de tweede goal maken en winnen. Helaas gebeurde dat niet.”

Na de wedstrijd houdt Jahanbakhsh het gevoel over dat Feyenoord bij FC Utrecht twee punten heeft laten liggen. De koploper kon volgens hem door een verandering in het spel de wedstrijd meer naar zich toetrekken. “Ik denk dat we in het eerste halfuur in een laag tempo speelden. In de tweede helft hebben we geprobeerd om zo snel mogelijk naar het doel van FC Utrecht te gaan en vaker de diepte op te zoeken. Daarom hebben we de 1-1 kunnen maken”, zegt Jahanbakhsh.

Tijdens de winterstop kwam naar buiten dat de Griekse topclub Panathinaikos graag Jahanbakhsh zou willen halen. Die interesse brengt hem niet van zijn stuk. “Ik heb eerlijk gezegd daarvan gehoord”, erkent Jahanbakhsh. “Maar ik heb mijn volledige focus op Feyenoord. Ik heb het hier naar mijn zin. Feyenoord heeft de beste supporters van Nederland. Voor mij voelt dit als ’the place to be’. Ik ben hier blij.”

Op de persconferentie werd Jahanbakhsh ook naar de situatie in Iran gevraagd. In zijn thuisland is het al maanden rumoerig na de dood van Mahsa Amini, die uit protest haar hoofddoek afdeed. Het regime probeert de protesten daartegen te onderdrukken. Ook de nationale voetbalploeg van Iran, die op het afgelopen WK in Qatar uitkwam, heeft daarmee te maken.

“Ik heb nog nooit zo’n situatie meegemaakt”, zegt Jahanbakhsh. “Ik ben hier niet blij mee. De mensen hebben moeite. Dingen moeten veranderen.” Jahanbakhsh beseft dat hij als speler van de Iraanse nationale ploeg invloed kan hebben. 

Het is nog steeds een moeilijke tijd voor Jahanbakhsh. “Ik probeer altijd achter onze mensen te staan, om hen te supporten. Het enige wat ik kan zeggen, is dat we veel moeilijke dingen meegemaakt als ploeg. Met name voor de eerste wedstrijd waren we bezig met dingen die niet met voetbal te maken hadden. Er zijn zoveel dingen gebeurd, waar ik nu niet veel over kan praten. Misschien kan ik in de toekomst daar meer over uitleggen”, zegt de voetballer van Feyenoord.

Bron: Rijnmond.nl

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply