Nieuws

Feyenoord A1 wint van Fc Utrecht A1, D1 wint met 10-0

on

Het was een mooie zaterdag voor de jeugd van Feyenoord. Van de A1 tot de D1 wonnen alle ploegen die in actie kwamen. Feyenoord A1 versloeg FC Utrecht A1 in eigen huis met 2-1. De A2 won met 5-0 van De Graafschap. Feyenoord B1 was op bezoek bij stadgenoot Sparta de sterkste: 0-2. Feyenoord B2 won in en van Groningen (1-2). Feyenoord C1 behaalde een overwinning op Excelsior Rotterdam C1 (3-1). Feyenoord D1 haalde de dubbele cijfers tegen Excelsior: 10-0.

FEYENOORD A1 BUIGT ACHTERSTAND OM TEGEN UTRECHT

Feyenoord A1 boog zaterdag na de pauze een 0-1 achterstand tegen FC Utrecht A1 om in een 2-1 overwinning. Trainer Roy Makaay zag hoe zijn ploeg op het eerste kwartier na het beste van het spel had, maar voor rust toch op achterstand kwam. ‘De jongens hebben hun rug daarna goed gerecht en we hebben verdiend gewonnen.’

FC Utrecht A1 was op Varkenoord het eerste kwartier de bovenliggende partij. Dat de bezoekers het veldoverwicht hadden, betekende echter niet dat ze daar ook kansen door konden creëren. Feyenoord A1 hield de defensie gesloten en de Rotterdammers namen na een kwartier spelen het heft in handen. ‘We namen de wedstrijd over’, zag Makaay.

De thuisploeg kreeg vervolgens een aantal goede mogelijkheden. Zo zag spits Rick van der Struis zijn schot bijvoorbeeld op de paal belanden. ‘Het waren kansen waaruit je moet scoren’, vond Makaay. Door dom balverlies in de voorhoede kregen de Rotterdammers vlak voor rust de 0-1 om de oren. FC Utrecht kon snel counteren en doelman Tim van der Linden ging niet helemaal vrijuit bij het schot dat op hem werd afgevuurd.

De tweede helft kwam Feyenoord uitstekend uit de startblokken. Jari Schuurman maakte daardoor al snel de gelijkmaker en ook daarna gingen de gastheren stug door. Een kwartier later kwam via Bart Nieuwkoop de 2-1 op het scorebord, wat later ook de eindstand werd. ‘Het enige verwijt dat ik de ploeg kan maken is dat ze de wedstrijd daarna niet in het slot hebben gegooid. Het bleef nu nog tot het einde spannend’, sprak Makaay.

Feyenoord A1 – FC Utrecht A1 2-1
Scoreverloop:
44’ 0-1
51’ 1-1 Jari Schuurman
68’ 2-1 Bart Nieuwkoop

Opstelling Feyenoord A1: Van der Linden; Gronsveld, Van der Meer, Verdonk, James; Schuurman, Nieuwkoop, Slabbekoorn (75’ Van Haaren); Idrissi (80’ Pisas), Van der Struis en Van Eijk (65’ Den Hoedt).

FEYENOORD A2 LAAT DE GRAAFSCHAP KANSLOOS

Feyenoord A2 heeft de tweede overwinning van het seizoen te pakken in de eerste divisie. De ploeg van trainer Jan Gösgens stuurde De Graafschap A1 kansloos naar huis met 5-0, maar helemaal tevreden kon de coach niet zijn. ‘We hebben de beste eerste helft van het seizoen laten zien, maar misschien ook wel de slechtste tweede helft.’

Feyenoord A2 begon met goed voetbal tegen De Graafschap. De Rotterdammers wisselden aanvallen over de linkerflank af met aanvallen over de rechterflank. Door het positiespel kwamen de bezoekers er nauwelijks aan te pas. ‘Het zag er heel goed uit’, vond trainer Jan Gösgens. ‘We hebben prima druk gezet en gevarieerd over de flanken aangevallen.’ De thuisploeg beloonde zichzelf voor het goede spel door voor de rust al vier doelpunten te maken.

Na de pauze ebde het goede spel van voor rust meteen weg, tot teleurstelling van Gösgens. ‘Dat was misschien wel de minste helft van dit seizoen. Dat lag misschien een beetje aan de stand, maar we speelden niet goed meer.’ Doelman Ferry Hagendijk zorgde er persoonlijk nog wel voor dat zijn ploeg de nul hield. Hij stopte vlak voor tijd een strafschop.

Feyenoord A2 – De Graafschap A1 5-0

Scoreverloop:
15’ 1-0 Omar El Baad
23’ 2-0 Rowdy van der Putten
30’ 3-0 Gerson Pisas
40’ 4-0 Robbert de Vos (strafschop)
76’ 5-0 Mo El Hankouri

Opstelling Feyenoord A2: Hagendijk; Proost (46’ Kingsale), Knoester, Koomen, Absalem; El Baat, Hamer, De Vos (65’ El Hankouri); Pisas (45’ De Jesus; 76’ Franse), Van der Putten en Yalamoglu (65’ Manusama).

STRIJDLUSTIG FEYENOORD B1 WINT STADSDERBY VAN SPARTA B1

Feyenoord B1 gaat nog steeds aan de leiding in de eredivisie na een overwinning op stadgenoot Sparta. De ploeg van trainer Cor Adriaanse speelde zaterdagmiddag geen hoogstaande wedstrijd, maar leverde voldoende strijd om de derde overwinning van het seizoen te behalen. ´Het was een verdiende overwinning´, sprak Adriaanse.

Vanaf de openingsfase werd er veel strijd geleverd door Sparta B1 en Feyenoord B1. De bezoekers speelden vooral goed vanuit hun taak en gaven daardoor weinig weg. Sprankelend was het echter ook niet. ‘Het was degelijk’, vond Adriaanse. ‘Spectaculaire dingen heb ik nauwelijks gezien.’

Voordeel voor Feyenoord B1 was dat de ploeg al na zeven minuten op voorsprong kwam door een doelpunt van Tarik Fagrach. De spits werd vrijgespeeld door Shurendo Janga en werkte de bal in het doel. Na ruim een halfuur spelen was het weer raak voor de bezoekers. Ditmaal rondde Janga zelf af door de bal van afstand schitterend in de bovenhoek te knallen (0-2).

Sparta probeerde daarna opportunistischer te voetballen met lange ballen op de snelle spits, maar die speelwijze werd prima verdedigd door het centrale duo van Feyenoord. ‘We kwamen de tweede helft niet meer in de problemen’, zei Adriaanse.

Sparta B1 – Feyenoord B1 0-2
Scoreverloop:
7’ 0-1 Tarik Fagrach
32’ 0-2 Shurendo Janga

Opstelling Feyenoord B1: Bijlow; Hempenius, Smulders, Knoester, De Sterke; Roffelsen, Janga, Anez; Fernandes, Fagrach (63’ Robertha) en Chong (70’ Tilborg).

FEYENOORD B2 NEEMT PUNTEN MEE UIT GRONINGEN

Feyenoord B2 heeft het gat met koploper AZ B2 op zes punten gehouden door drie punten mee te nemen uit Groningen. De ploeg van trainer Marcel Koning maakte het zichzelf op bezoek bij FC Groningen onnodig moeilijk, maar kon toch met een overwinning terug de bus in richting Rotterdam: 1-2.

Vanaf het eerste fluitsignaal had Feyenoord B2 een groot veldoverwicht. De Rotterdammers kregen daardoor veel kansen, waaruit Cheick Toure voor rust de enige treffer maakte. ‘We waren daarna vooral slordig in de eindpass’, baalde Koning.

De tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. Een foute inspeelpass werd echter keihard afgestraft door de thuisploeg en daardoor moest Feyenoord weer op jacht naar een voorsprong. De invallers maakten uiteindelijk het verschil. ‘Daar heb ik ze ook een compliment voor gegeven’, zei Koning. ‘Het was een echte teamprestatie. Over het algemeen was dit alleen een van de mindere wedstrijden van dit seizoen. De inzet was goed, maar we moeten scherper zijn. Dan kun je ook sneller afstand nemen.’

FC Groningen B2 – Feyenoord B2 1-2

Scoreverloop:
16’ 0-1 Cheick Toure
56’ 1-1
62’ 1-2 Ronaldo Schippers

Opstelling Feyenoord B2: Kaandorp; Reith, Blesgraaf, Van Wetten, Van der Pluijm; Wehrman, Toure, De Roy van Zuydewijn (63’ Van Mullem); Vente (69’ Bibuljica), Kubilinskas (58’ Schippers) en Malacia.

FEYENOORD C1 WINT DERBY VAN EXCELSIOR C1

Feyenoord C1 heeft de vierde overwinning van het seizoen behaald. De ploeg van trainer Jeffrey Oost was in eigen huis met 3-1 te sterk voor Excelsior Rotterdam. De thuisploeg gaf Excelsior met name in de tweede helft nauwelijks een kans om in het spel te komen.

Excelsior C1 probeerde Feyenoord op Varkenoord in de beginfase nog onder druk te zetten. Daar hadden de gastheren nog vrij veel moeite mee, omdat het tempo volgens Oost te laag was. Toch ontstonden er voor rust mogelijkheden voor de thuisploeg. ‘Dat was op de momenten dat we de bal wel snel verplaatsten’, merkte Oost. Uit een van die momenten viel ook de openingstreffer. Nelson Amadin gaf de bal voor, waarna Lutsharel Geertruida doel trof. Uit een individuele actie kwamen de bezoekers nog voor rust weer terug in de wedstrijd (1-1).

Na de pauze ging het tempo bij Feyenoord omhoog. ‘We speelden heel dominant en waren overal net een stapje sneller. We gaven Excelsior geen kans meer om in hun spel te komen.’ Het betere spel werd ook omgezet in doelpunten. De eerste na rust werd na een goede combinatie tussen Rodney Huijgen en Wouter Burger door Lutsharel Geertruida binnengeschoten. Aan de tweede zat een luchtje van buitenspel, maar het doelpunt van Delpiero Reboe werd wel geteld.

Feyenoord C1 – Excelsior C1 3-1

Scoreverloop:
33’ 1-0 Lutsharel Geertruida
35’ 1-1
56’ 2-1 Lutsharel Geertruida
63’ 3-1 Delpiero Reboe

Opstelling Feyenoord C1: Koorevaar; Loshi (35’ Hall), De Kubber (42’ Reboe), Lewis, Aslan; Smulders, Heijboer, Huijgen (65’ Reemst); Van Ewijk (52’ Burger), Geertruida en Amadin (65’ El Karbachi).

DUBBELE CIJFERS VOOR FEYENOORD D1

Feyenoord D1 had zaterdagmorgen geen kind aan Excelsior Rotterdam D1. De ploeg van trainer Gaston Taument stond bij rust met 4-0 voor en die voorsprong werd na de pauze beheerst vergroot. ‘Het werd iets rommeliger, maar we zijn veertig minuten goed blijven voetballen’, sprak Taument.

De wedstrijd tussen Feyenoord en Excelsior was eigenlijk bij rust al gespeeld. Toen stond de thuisploeg door twee doelpunten van Tiago Cukur, een goal van Aime Omgba en één van Melayro Bogarde met 4-0 voor. Voor trainer Gaston Taument was dat een moment om zijn ploeg aan te sporen ook de tweede helft te blijven voetballen. ‘We werden niet geprikkeld door de tegenstander en dan is het de kunst om toch één of twee keer te blijven raken.’

Van de zestig minuten hielden de spelers van Feyenoord D1 zo’n veertig minuten hun concentratie hoog. Het leverde na de pauze nog zes doelpunten op en een tevreden coach. ‘Je moet ze er wel in blijven schieten, ook al is de weerstand niet hoog. Volgende week zullen we tegen Ajax nog wel iets meer moeten brengen. Dat wordt een mooi meetmoment.’

Feyenoord D1 – Excelsior Rotterdam D1 10-0

Scoreverloop:
11’ 1-0 Tiago Cukur
15’ 2-0 Tiago Cukur
22’ 3-0 Aime Omgba
27’ 4-0 Melayro Bogarde
33’ 5-0 Aime Omgba
37’ 6-0 Denso Kasius
41’ 7-0 Twan van der Zeeuw
52’ 8-0 Noah Naujoks
54’ 9-0 Robyn Esajas
59’ 10-0 Zenya Deurloo

Opstelling Feyenoord D1: Sikanic; Brugman (22’ Papendrecht), Valk (44’ Tel), Bogarde, Esajas; Zitman, Omgba (47’ Deurloo), Troost (47’ Lopes Oliveira); Kasius, Cukur (44’ Naujoks) en Van der Zeeuw.

Bron: Feyenoord.nl

IMG_8396.PNG

You must be logged in to post a comment Login