Feyenoord A1 verspeelt koppositie in Heerenveen

Feyenoord A1 heeft zaterdag de uitwedstrijd tegen Heerenveen met 4-1 verloren. A2 kwam op bezoek bij Excelsior Rotterdam A1 niet verder dan een 0-0 gelijkspel. B1 won thuis met 3-1 van Excelsior terwijl B2 op Varkenoord niet verder kwam dan een 0-0 gelijkspel tegen FC Utrecht. De uitwedstrijd van Feyenoord C1 tegen Sparta Rotterdam werd afgelast en C2 leerde een harde les in Volendam, de ploeg verloor met 7-1.

FEYENOORD A1 KOPLOPER AF NA 4-1 NEDERLAAG IN HEERENVEEN

Feyenoord A1 heeft zaterdag de koppositie in de Eredivisie voor A-junioren verspeeld door in Heerenveen met 4-1 te verliezen. Het verschil tussen Feyenoord en PSV A1 bedraagt twee punten, maar Feyenoord heeft wel één duel minder gespeeld. ‘Het was een ongelukkige nederlaag’, vond trainer Damiën Hertog.

‘Het klinkt raar, maar ondanks de nederlaag vond ik ons niet minder dan Heerenveen’, zei Hertog. ‘Bij rust hadden we met twee doelpunten voor moeten staan, maar in plaats daarvan keken we tegen een 1-0 achterstand aan door een doelpunt uit een corner. Dat vind ik ongelukkig.’

Na rust zette A1 meer druk op het doel van de Friezen, maar zag na tien minuten een bal van 35 meter uit het niets over doelman Boy de Jong het doel in vallen. ‘Dan is het 2-0 en probeer je nog meer druk te zetten, maar vanaf dat moment counterde zij het gewoon goed uit’, vond Hertog.

Lucas Woudenberg redde tien minuten voor tijd nog de eer voor de Rotterdammers. Hertog: ‘Zeker de tweede helft hebben we erg veel druk op het Heerenveen-doel gezet maar het mocht allemaal niet baten. Het zat vandaag een beetje tegen, zeker als je ziet dat we ook nog een keer de lat hebben geraakt en één op één met de keeper hebben gestaan. Volgende week kunnen we ons weer revancheren.’

Heerenveen A1 – Feyenoord A1 4-1
21’ 1-0
57’ 2-0
65’ 3-0
75’ 4-0
81’ 4-1 Lucas Woudenberg

Opstelling Feyenoord A1: De Jong; Cabral, Van Beek, Dekker, Woudenberg; Thong, Knoester, Sleegers; Janssen, Dammers, Karsdorp.

FEYENOORD A2 SPEELT DOELPUNTLOOS GELIJK TEGEN EXCELSIOR A1

Feyenoord A2 heeft zaterdag met 0-0 gelijkgespeeld tegen de A1 van Excelsior Rotterdam. De ploeg van trainer Jan Gösgens speelde zeventig minuten goed voetbal, maar vergat zichzelf te belonen met een doelpunt.

‘Het eerste kwartier was voor Excelsior’, vond Gösgens. ‘Ze kregen ook een grote kans via Carlo de Reuver, die vorige week zijn debuut maakte in het eerste van Excelsior. Maar daarna namen wij het heft in handen en speelden we zeventig minuten prima voetbal.’

Enkele afstandsschoten van Randy Elst waren het meest dreigend, maar een gelijkspel was volgens de trainer een goede afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Gösgens: ‘Ik denk dat de neutrale toeschouwer vandaag een leuke wedstrijd heeft gezien met veel strijd en een aantal redelijke mogelijkheden. Ik denk dat we van de wedstrijd van vandaag veel geleerd hebben waarmee we verder kunnen.’

Excelsior Rotterdam A1 – Feyenoord A2 0-0

Opstelling Feyenoord A2: De Fokkert; Korporaal, Houben, Hardeveld, Go (85’ Blijham); Driebergen, Elst, Stolk (60’ Kassels); Thenu (75’ Belic), Obiango (88’ Ossevoort) en Knegjens (60’ Pisas).

FEYENOORD B1 OVERTUIGEND LANGS EXCELSIOR ROTTERDAM

Feyenoord B1 heeft zaterdag overtuigend met 3-1 gewonnen van stadgenoot Excelsior. Ondanks een vroege achterstand herstelde de ploeg van trainer Cor Adriaanse zich goed, door voldoende kansen te creëren.

B1 kwam na zes minuten op achterstand door een eigen doelpunt van middenvelder Bart Nieuwkoop. Adriaanse: ‘Iedereen zag dat hij een duw in zijn rug kreeg, maar de scheidsrechter liet doorspelen en de bal ging via zijn hoofd over de doellijn. Dat is ongelukkig, maar daarna zijn we gewoon goed blijven voetballen en hebben we voldoende kansen gehad om nog voor rust op voorsprong te komen.’

Door een doelpunt van Bram van Eijk stond er bij rust een gelijke stand (1-1) op het bord. Na rust was het spelbeeld hetzelfde en kreeg Feyenoord mogelijkheden de score uit te bouwen. ‘Ik heb een aantal goede aanvallen gezien vandaag en zeker de 2-1 van Marlon Slabbekoorn was er één uit het boekje’, genoot Adriaanse na. Oussama Idrissi gaf de bal mee aan de mee opgekomen Ali Ulusoy die het overzicht bewaarde en Marlon Slabbekoorn bij de tweede paal de gelegenheid gaf de bal in te tikken. ‘Een dik verdiende overwinning en een tevreden trainer’, aldus Adriaanse.

Feyenoord B1 –Excelsior Rotterdam B1 3-1
6’ 0-1
24’ 1-1 Bram van Eijk
60’ 2-1 Marlon Slabbekoorn
66’ 3-1 Oussama Idrissi

Opstelling Feyenoord B1: Van der Linden; Ulusoy, Kingsale, James, Gronsveld; Nieuwkoop, De Vos (58’ El Baad), Slabbekoorn; Den Hoedt, Idrissi en Van Eijk (76’ Yalamoglu).

B2 VERGEET ZICHZELF TE BELONEN TEGEN LAAGVLIEGER FC UTRECHT

Feyenoord B2 heeft zaterdag één punt overgehouden aan de wedstrijd tegen laagvlieger FC Utrecht B2, op Varkenoord bleef het bij 0-0. De ploeg van trainer Gaston Taument kreeg met name na rust kansen op de openingstreffer, maar dankte het uiteindelijk aan doelman Ferry Hagendijk dat er geen tegendoelpunt viel.

‘Want met een beetje pech hadden we vandaag ook kunnen verliezen’, zei Taument, die zijn ploeg twee keer de paal zag raken. ‘We gingen zó erg op zoek naar het doelpunt dat zij een aantal redelijke countermogelijkheden kregen. Maar Ferry hield ons goed op de been.’

Taument vond zijn ploeg te aanvallend spelen. ‘We speelden te ver naar voren, zeker op het middenveld. Daardoor kwamen we niet goed aan voetballen toe. Dus daar was ik niet tevreden over.’

Positief voor B2 was dat Ajax en AZ gelijkspeelden en de strijd om de bovenste plaatsen op de ranglijst volledig open blijft. Feyenoord B2 speelt de komende twee weken tegen zowel Ajax B2 als AZ B2. Taument: ‘Dat zijn mooie wedstrijden waar we zeker naar uit kijken’

Feyenoord B2 – FC Utrecht B2 0-0

Opstelling Feyenoord B2: Hagendijk; Rietkerk, Van der Meer, Verdonk, Absalem; Korporaal, Van Haaren, Hamer (70’ Knoester); Hammouti (60’ De Jesus), El Hankouri (60’ Schuurman) en Proost (41’ Robertha).

FEYENOORD C2 HARD ONDERUIT TEGEN FC VOLENDAM

Feyenoord C2 heeft een slecht gevoel overgehouden aan de uitwedstrijd tegen FC Volendam, in Noord-Holland ging de ploeg van trainer Rob Kurvers met 7-1 hard onderuit. ‘Al vind ik wel dat we een veldoverwicht hadden’, sprak Kurvers.

‘Dat klink misschien raar’, ging hij verder. ‘Maar de verhoudingen in het veld waren anders dan de uitslag doet vermoeden. Dat was de trainer van Volendam ook met me eens. Zij zijn acht keer voor ons doel geweest en hebben zeven doelpunten gemaakt. Mede door persoonlijke fouten van onze spelers.’

C2 had de pech dat het zelf de kansen niet benutte waardoor een meer realistische uitslag op de borden had kunnen komen. Kurvers: ‘We hebben vier keer de lat geraakt en zijn twee keer één op één op de keeper gekomen. Maargoed, ik hoop dat ze er van geleerd hebben. Want zo’n uitslag is Feyenoord-onwaardig.’

Volendam C2 – Feyenoord C2 7-1