Feyenoord A1 verliest van NEC/Fc Oss A1

Feyenoord A1 heeft woensdagavond in de competitie een 2-1 nederlaag geleden op bezoek bij NEC/FC Oss. De ploeg van trainer Roy Makaay kwam in Nijmegen kwam nog vroeg op voorsprong, maar na de gelijkmaker zakte het spel van de Rotterdammers helemaal weg. ‘Zaterdag (winst op PSV, red.) speelden we prima, nu zakten we bij vlagen door de ondergrens’, reageerde Makaay.

Feyenoord A1 begon nog goed aan het duel met NEC A1. De Rotterdammers straften al na acht minuten een verkeerde pass van de thuisploeg af door razendsnel om te schakelen. Gilberto da Silva werd als eindstation gevonden en hij maakte de 0-1.

Niet veel later maakte de thuisploeg gelijk uit een vrije trap die via de kluts werd binnengewerkt en in het vervolg ging het alleen maar minder met de Rotterdammers. ‘Daarna was het te weinig’, sprak Makaay.

Toch kreeg zijn ploeg nog een aardige kans om weer op voorsprong te komen via Marlon Slabbekoorn, maar zijn schot ging over. Vervolgens maakte NEC uit de omschakeling een doelpunt en kwam Feyenoord niet meer terug in de wedstrijd.

‘De tweede helft probeerden we na een blessure van Calvin Verdonk nog iets te forceren door één op één te gaan spelen, maar het verschil met afgelopen zaterdag was enorm groot’, zei Makaay. ‘De bereidheid en intensiteit heb ik op het eerste kwartier na niet gezien. Nu moeten we keihard werken om zaterdag weer goed te presteren.’

NEC/FC OSS A1 – Feyenoord A1 2-1

8’ 0-1 Gilberto da Silva