Feyenoord A1 pakt koppositie na overwinning op PSV

Feyenoord A1 heeft zaterdag de uitwedstrijd tegen koploper PSV met 0-1 gewonnen. Door de zege nam A1 de koppositie over van de Eindhovenaren. A2 kwam op Varkenoord niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen PEC Zwolle. Feyenoord B1 won competitiewedstrijd tegen FC Utrecht met 6-0 en B2 bekert verder na een 1-2 overwinning op Zeeburgia B1. Ook C1 speelde een bekerwedstrijd en gaat dankzij een 1-2 zege bij Groningen/Cambuur als poulewinnaar naar de kwartfinale. C2 was vrij.

FEYENOORD A1 KOPLOPER NA 0-1 ZEGE OP PSV

Feyenoord A1 heeft zaterdag de uitwedstrijd tegen koploper PSV met 0-1 gewonnen. Op complex De Herdgang maakte Cas Knoester het beslissende doelpunt voor de ploeg van trainer Damiën Hertog. Door de zege nam A1 de koppositie over van de Eindhovenaren, waardoor Damien Hertog zich na afloop een trotse trainer toonde. ‘Ik heb een gedreven en goed samenspelend Feyenoord gezien’, aldus Hertog na het topduel.

De jongens hadden er zin in vandaag’, ging Hertog verder. ‘Maar het is ook niet moeilijk om het team op scherp te krijgen voor het duel tegen de koploper. Zeker omdat we wisten dat we de koppositie konden overnemen.’ Tijdens het eerste kwartier van de wedstrijd maakte middenvelder Cas Knoester het enige doelpunt van de wedstrijd, door een foutje in de PSV-defensie vakkundig af te straffen.

De thuisploeg meldde zich nauwelijks voor het doel van Feyenoord-keeper Boy de Jong. Hertog: ‘PSV raakte één keer de paal en in de tweede helft gingen ze meer opportunistisch spelen, maar we hielden goed stand. Als ploeg hebben we erg sterk gespeeld. Een knappe prestatie’, concludeerde een zeer tevreden Hertog.’ Na elf wedstrijden gaat Feyenoord A1 aan de leiding met 24 punten, PSV is tweede met één punt minder dan de Rotterdammers.

PSV A1 – Feyenoord A1 0-1
13’ 0-1 Cas Knoester

Opstelling Feyenoord A1: De Jong; Cabral, Dekker, Van Beek, Woudenberg; Thong (74’ Dercks), Knoester, Karsdorp (87’ Maatsen); Olijfveld (65’ Janssen) Oliveira en Dammers (90’ Kensuke).

FEYENOORD A2 BLIJFT STEKEN OP 1-1 TEGEN PEC ZWOLLE
Feyenoord A2 is op Varkenoord niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel tegen PEC Zwolle. Trainer Jan Gösgens zag zijn ploeg na rust voldoende kansen creëren, maar de beloning daarvoor bleef uit.

‘Ik ben erg tevreden over ons spel, alleen vind ik wel dat we de wedstrijd hadden moeten winnen’, zei Gösgens na afloop. Randy Elst maakte kort na rust via een keihard afstandsschot gelijk, nadat PEC Zwolle vlak voor de pauze op dezelfde wijze op voorsprong was gekomen. Gösgens: ‘Voor Randy was deze goal al weer zijn negende van het seizoen. Zes daarvan maakte hij zelfs van buiten het strafschopgebied. Hij is bezig aan een productief seizoen.’

A2 kreeg vervolgens voldoende kansen de wedstrijd winnend af te sluiten, maar Gaultier Obiango en Randy Elst wisten het net niet te vinden. De ingevallen Junior Albertus was nog het dichtst bij de winnende treffer, maar zijn kopbal spatte uiteen op de lat.

Het duel met PEC Zwolle was een verschoven competitiewedstrijd, omdat Gösgens met zijn ploeg had gedacht aanstaande dinsdag naar een toernooi in Amerika te vertrekken. Gösgens: ‘Vandaar dat we een aantal wedstrijden hadden verplaatst. Maar ons toernooi gaat helaas niet door, omdat niet alle papieren in orde waren. Heel jammer, want de jongens keken er erg naar uit.’

Feyenoord A2 – PEC Zwolle A1 1-1
40’ 0-1
55’ 1-1 Randy Elst

Opstelling Feyenoord A2: Minaard; Korporaal, Houben, Hardeveld, Go (85’ Blijham); Kassels, Belic (53’ Driebergen) Elst (75’ Da Silva); Martins (45’ Albertus), Obiango en Pisas (71’ Thenu).

FEYENOORD B1 MET RUIME CIJFERS LANGS FC UTRECHT: 6-0

Feyenoord B1 heeft de competitiewedstrijd tegen FC Utrecht overtuigend met 6-0 gewonnen. Na tien minuten had de ploeg van trainer Cor Adriaanse al drie keer gescoord. Adriaanse was vooral erg te spreken over het aanvallende spel van zijn ploeg. ‘Want een aantal doelpunten waren regelrechte beauty’s’, zo zei hij na afloop.

Milton Klooster en Oussama Idrissi zorgden voor een snelle voorsprong, waarna de doelpunten van Marlon Slabbekoorn en Robbert de Vos de ruststand op 5-0 bepaalden. ‘Er zat een aantal aanvallen tussen waarbij spelers de bal iedere keer in één keer doorspeelden’, sprak Adriaanse lovend over het veldspel in de eerste helft. ‘Ik heb genoten op de bank.’

Na rust zakte FC Utrecht ver in om niet met een nog grotere nederlaag terug te keren. ‘En wij gingen steeds meer met de bal lopen’, wat ook wel logisch is, vond Adriaanse, die in de slotfase spits Oussama Idrissi zijn derde doelpunt nog zag maken. ‘De uitslag is erg goed en een mooie opsteker voor volgende week, wanneer we thuis tegen concurrent PSV spelen.’

Feyenoord B1 – FC Utrecht B1 6-0
2’ 1-0 Oussama Idrissi
3’ 2-0 Milton Klooster
10’ 3-0 Oussama Idrissi
33’ 4-0 Marlon Slabbekoorn
34’ 5-0 Robbert de Vos
80’ 6-0 Oussama Idrissi

Opstelling Feyenoord B1: Van der Linden; Ulusoy, Kingsale, Yalamoglu, Gronsveld; Nieuwkoop (67’ El Baad), De Vos, Slabbekoorn (60’ Van der Pijl); Klooster (56’ Van der Struis), Idrissi en Van Eijk.

FEYENOORD B2 RONDE VERDER NA ZEGE OP ZEEBURGIA
Feyenoord B2 heeft zaterdag de bekerwedstrijd tegen Zeeburgia B1 met 1-2 gewonnen. De ploeg van trainer Gaston Taument speelde de vorige bekerwedstrijd tegen Vitesse met 3-3 gelijk, waardoor een zege op Zeeburgia voldoende was voor het bereiken van de volgende ronde.

B2 trof in Zeeburgia een ploeg met spelers die een jaar ouder zijn. ‘En dat kon je ook wel zien’, vond Taument, die zag dat de tegenstander met vier spitsen en veel fysieke duels de strijd aanging. ‘Wij gingen daar in de eerste helft in mee, waardoor het een erg lastige wedstrijd werd. Voetballend gezien waren wij veel beter.’

Na een half uur bracht Fabian Korporaal B2 aan de leiding door een voorzet van de ingevallen Jari Schuurman hard tegen de touwen te knallen. Schuurman kwam na 25 minuten al in het veld voor spits Erwin Franse. ‘Erwin kwam totaal niet in het stuk voor, door al die lange ballen en de vele duels waarin wij terecht kwamen. Die wissel had niets met zijn spel te maken’, legde Taument uit.

Danny van Haaren verdubbelde halverwege de tweede helft de score, waarna het verzet van Zeeburgia gebroken was. Taument: ‘Na rust speelden we beter, hadden we rust aan de bal en konden we de duels vermijden. Ook na de 1-2 zijn we niet in de problemen gekomen.’

Zeeburgia B1 – Feyenoord B2 1-2
29’ 0-1 Fabian Korporaal
55’ 0-2 Danny van Haaren
67’ 1-2

Opstelling Feyenoord B2: Van der Mast; Proost (40’ Hammouti), Koomen, Verdonk, Racaj; Korporaal, Van Haaren, Hamer (40’ Van der Meer); Den Hoedt, Franse (25’ Schuurman) en De Jesus.

FEYENOORD C1 BEREIKT KWARTFINALE VAN HET BEKERTOERNOOI

Feyenoord C1 heeft de bekerwedstrijd tegen Groningen/Cambuur C1 met 1-2 gewonnen. Op een slecht veld wist de ploeg van Roy Makaay een vroeg opgelopen achterstand om te buigen in een overwinning. C1 wist alle drie de poulewedstrijden te winnen en plaatst zich als groepswinnaar voor de kwartfinale van het bekertoernooi.

‘Het was een ideale wedstrijd’, vond Makaay. ‘Voorafgaand aan het duel waren we eigenlijk al zeker van de volgende ronde, dus kon ik gemakkelijk een aantal andere jongens speeltijd geven en spelers die met de voorselectie van het Nederlands elftal hebben meegedaan wat rust gunnen.’

Hoewel het krachtsverschil vanaf de aftrap duidelijk was, nam de thuisclub brutaal de leiding. Binnen een minuut had Ryan Tilborg de stand al weer gelijk getrokken. De spits tekende vlak na de rust ook voor de Rotterdamse voorsprong. Makaay: ‘Verdedigend zijn we niet in de problemen geweest, we verzuimden alleen de score uit te bouwen. Maar ik heb een aantal goede aanvallen gezien, waar we zeker mee verder kunnen.’

Groningen/Cambuur C1 – Feyenoord C1 1-2
3’ 1-0
5’ 1-1 Ryan Tilborg
45’ 1-2 Ryan Tilborg

Opstelling Feyenoord C1: Bijlow; Elmensdorp, Bijl (47’ Sinteur), Knoester, De Sterke; Roffelsen (47’ Smulder), Kongolo, Janga; Fernandes (40’Anez), Tilborg en Robertha (55’ Mettendaf).